CDR.cz - Vybráno z IT

Tvůrci leteckého simulátoru vyvíjí náboženskou strategii z cyberpunkového světa

Do role proroka, stojícího za nelítostným náboženským kultem, se převtělíme v nově oznámené realtime strategii Re-Legion. Bojovat budeme proti nevěřícím a vyznavačům cizí víry.

Říkáte si, jak může vypadat strategická hra od tvůrců, kteří se v minulosti soustředili na vývoj druhoválečného leteckého simulátoru IL-2 Sturmovik? Historie společnosti 1C Company je to naštěstí skutečně vzdálená. Od dob, kdy populární leteckou sérii převzal a zničil Ubisoft, totiž moskevskému studiu prošlo pod rukou několik úspěšných strategických a taktických značek.

Ta nejnovější se teprve chystá a ponese název Re-Legion, odvozenina ze slov religion (náboženství) a legion (legie). Těšit se můžeme na realtime strategii z cyberpunkového prostředí. Zní to zajímavě? To určitě, a zajímavé jsou také vyhlídky vývojářů. Očekávat můžeme klasický izometrický pohled shora a poutavé neonové záře si užijeme jak v singleplayeru, tak ve hře pro více hráčů.

Píše se rok 2083 a lidstvo hledá svůj skutečný záměr ve světě ovládaném obrovskými korporacemi, využívajícími pokročilé technologie. Dostáváme se do role jakéhosi proroka, řídícího kult, o kterém toho prozatím příliš nevíme. Víme ale, že k dispozici budeme mít celou řadu cílů.

Nepůjde jen o to, zničit základnu nepřítele. Úkolem našeho kultu bude také likvidovat kacíře, přesvědčit prosté občany o naší víře a odstranit nevěřící. Takové civilisty, které jsme přivedli k vlastnímu náboženství a přesvědčení, je ale třeba následně chránit. Na svou stranu je totiž chtějí získat také naši nepřátelé.

Co nevidět bychom se měli dočkat prvních videí. Prozatím tvůrci uveřejnili alespoň sadu obrázků ze hry. Podrobnosti o hře určitě odhalí i nadcházející herní výstavy.

Tagy: 
Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tvůrci leteckého simulátoru vyvíjí náboženskou strategii z cyberpunkového světa

Žádné komentáře.