CDR.cz - Vybráno z IT

Tvůrci Myst chystají steampunkové dobrodružství, Firmament. Ponoří se do VR

Cyan Worlds, studio odpovědné mimo jiné za Myst, Riven nebo novější Obductuon, chystá titul Firmament. Vývojáři se pouští do steampunkového zasazení a ani nyní si nenechají ujít potenciál VR, pro které hru připravují.

Stěží si by při hraní Myst či Riven nebyl kdekdo ohromen okolními světy a nesnil, jaké by to bylo, prostoupit do něj obrazovkou. Cyan World to dobře ví a se svými novějšími tituly se snaží přesně o to. Tedy, alespoň částečně prostřednictvím virtuální reality.

Po svém prvním výletu do VR s Obduction se tým chystá vrátit na místo činu se steampunkovým Firmament. Přiložený trailer toho mnoho namluví i „naukazuje“, paradoxně toho však příliš nepoví o samotné hře. Pro nahlédnutí do prostředí hry i tak stojí za to; v mnohém připomíná vygradované, zasněžené ostrovy Riven

Stručný popisek na oficiálních stránkách vypovídá, že vaše cesta povede po stopách zesnulých mentorů. Po ní vás bude provázet mechanický společník a spolu se podíváte po „čtyřech různorodých a nezvyklých říších.“

Nakolik se Cyan ponoří do VR, nevíme – platformy ani headsety oznámeny zatím nebyly. Stejně tak je neznámé i datum vydání.

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tvůrci Myst chystají steampunkové dobrodružství, Firmament. Ponoří se do VR

Žádné komentáře.