CDR.cz - Vybráno z IT

Twitter umožní zaměstnancům plnohodnotnou práci z domova i po skončení karantény

Až do pandemie koronaviru bylo standardem pro většinu společností po celém světě práce v kancelářích, ve kterých by byli jejich zaměstnanci fyzicky přítomni. Teprve až v období nařízené karantény se tento pohled na svět musel radikálně změnit, a to do podoby, které by se při obvyklých okolnostech trh obával zejména z důvodu potenciálního narušení efektivity práce.

Zdroj: Pixabay

Takzvané hození do vody však mnoho těchto společností utvrdilo, že podobný systém práce z domova je uplatnitelný a udržitelný. Společnosti Twitter tak plánuje být ke svým zaměstnancům benevolentnější i v budocnu. Jack Dorsey ve čtvrtečním emailu svým zaměstnancům oznámil, že mohou z domova pracovat i nadále podle svého uvážení, a to i po skončení nařízené karantény. 

Zdroj: Pixabay

Twitter musel své kanceláře zavřít již 11. března a ani vedení společnosti nepředpokládá, že by se otevřeli dříve než v září. Jak ale společnost napsala na svém blogu, pokud budou jejich zaměstnanci v situaci, že jim bude práce z domova vyhovovat, mohou na této bázi pracovat i nadále. Stále zde však bude možnost vrátit se zpět do kanceláře.

Zástupce společnosti Twitter vyjádřil radost nad zjištěním, že v posledních měsících dokázali přenést celou společnost z kanceláře do online prostředí, což se shoduje s posláním společnosti podporovat zaměstnance pracující odkudkoliv. Zároveň dodal: "Otevření kanceláří je naším rozhodnutím, ale rozhodnutí vrátit se bude ponecháno zaměstnancům samotným. "

Podle mnoha analýz jsou někteří lidé v domácím prostředí dokonce produktivnější než v kanceláři. Další společnosti po celém světě (např. Google, Microsoft, Facebook a Amazon) se také snaží své zaměstnance podpořit o možnost volby práce z domova, i za předpokladu, že by se kanceláře otevřely dříve. Všechny společnosti se pak snaží přijímat opatření související s prací z domova pro případnou další vlnu. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Twitter umožní zaměstnancům plnohodnotnou práci z domova i po skončení karantény

Žádné komentáře.