CDR.cz - Vybráno z IT

V plíživé akci Echo se snažíte přelstít sami sebe, hra upravuje vzorce chování

Echo Gc 17
Stealth je velkým lákadlem každé hry, která se tímto termínem honosí. Ne všechny z nich dokáží naplnit očekávání, která z toho plynou. Echo si opatrné plížení mezi nepřáteli bere za své a přihazuje k tomu ještě aktivně se učící umělou inteligenci.

Echo bylo oznámeno na loňském GC, ale nyní se vrací s konkrétním popisem, o co se ve hře vlastně bude jednat. Hlavní protagonistkou je En, která se probudí po sto letech z hibernace v secesním paláci. Naneštěstí v něm není sama... tedy je... vlastně není...

Po chodbách a sálech se zkrátka potulují ozvěny minulosti naší hrdinky. Tato echa se adaptují na herní styl hráče tak, aby byl další průchod složitější a vynuceně vynalézavější. Umělá inteligence se učí vše, co vidí za světla. Pokud však dojde k výpadku proudu, učení se pozastaví. Po opětovném ožití paláce se však umělá inteligence zdokonalí díky schopnosti rozpoznávání předchozích hráčových vzorců chování.

Dostavuje se tak unikátní herní zážitek, protože je hráč nucen spíše nedělat určité věci než konat. Chtěli byste, aby se váš protivník naučil střílet? Plížit se a přepadávat ze zálohy? Asi ne, že? Zajímavou perličkou je nalézání předmětů, které poodkrývají historii paláce. Podobnou mechaniku lze nalézt ve hrách od From Software.

Otázkou zůstává, jak se vývojáři poprali s balancováním obtížnosti. Nutno uznat, že hráč může jít až na špici svých schopností, když je nucen se neustále přechytračovat. Snad se nebude jednat o příliš frustrující zážitek.

Echo vyjde již 19. září pro platformy PC a PS4.

Tagy: 
Zdroje: 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku V plíživé akci Echo se snažíte přelstít sami sebe, hra upravuje vzorce chování

Žádné komentáře.