CDR.cz - Vybráno z IT

Virgin Galactic spolupracuje s Rolls-Royce na nadzvukovém letounu

Společnost Virgin Galactic spolu s Rolls-Royce vyvíjí nový nadzvukový letoun. Společnost očekává návratnost investice, do roku 2040 chce dosáhnout ročního příjmu 800 miliard dolarů.

Virgin Galactic je celosvětově známá společnost, která se zabývá zcela nový odvětvím cestovního ruchu, a to vesmírnou turistikou. Již před časem představila tato společnost nově navržený design celého interiéru vesmírné lodi. Vše je nyní uzpůsobeno tomu, aby klient prožil co nejintenzivnější zážitek a aby všechny vjemy byly maximalizovány.

Před pár dny navíc Virgin Galactic uveřejnila informaci, že podepsala nový kontrakt se společností Rolls-Royce, která by měla dopomoci vyvinout ultramoderní nadzvukové letadlo pro vesmírnou turistiku. Pro společnost Rolls-Royce nejde o o žádnou premiéru, protože má za sebou celou řadu leteckých motorů, včetně nadzvukového letounu Concorde.

Zdroj obrázku

Dle prvních návrhů by konstrukce nového letounu měla být stavena na Mach3 a měl by mít delta křídla. Uvnitř pak bude dostatek prostoru pro přepravu 9 – 19 cestujících, a to do výšky více než 18 kilometrů. Virgin Galactic již projedla design letadla spolu s NASA a nyní se snaží získat z Federální letecké správy rámec pro certifikaci letadla.

I když Virgin Galactic poutá svou pozornost spíše lety do vesmíru, odborníci z Wall Street upozorňují, že nadzvukové cestování má velký potenciál. Sama Virgin Galactic pak očekává, že v roce 2040 bude mít roční příjem z vysokorychlostního cestování 800 miliard dolarů.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Virgin Galactic spolupracuje s Rolls-Royce na nadzvukovém letounu

Žádné komentáře.