CDR.cz - Vybráno z IT

WhatsApp dohání konkurenci a umožní vytvářet ankety v konverzacích

Do WhatsAppu nově zamířila i jedna poměrně očekávaná novinka v podobě anket. Ty pak mohou skupinové chaty transformovat do nových rozměrů.

Zdroj: Shutterstock

Vývojáři největší komunikační aplikace, WhatsApp, v poslední době pouštějí ven neustále nové a nové funkce. Možná tím chtějí částečně dohnat i konkurenci. Na počátku listopadu přišla jako novinka „Komunity“, které mají zjednodušit spravování vícero skupin najednou. O několik dní později se začala konečně v rámci beta verze testovat možnost být přihlášen k jednomu účtu na WhatsAppu z několika zařízení současně.

Nyní se z testovací beta verze do ostré verze přesunuje další „novinka“, která již na všech jiných platformách funguje poměrně normálně. Jedná se o ankety, které by měly být novým nástrojem pro zjištění názoru na konkrétní otázku v jedné skupině. Mohou se ale také využít pro plánování nejrůznějších hromadných akcí či pro potvrzení účasti na těchto akcích.

Zdroj: Shutterstock

Anketu vložíte do chatu poměrně jednoduše. Stačí, když rozkliknete ikonku kancelářské sponky označující přílohy a zde je pak možné vybrat anketu. Vkládání anket je jinak intuitivní a jednoduché, protože po otevření se objeví možnost zadat otázku a pod tím jsou dva řádky označené „+ Přidat“, kam přidáte volbu odpovědi.

Vše pak potvrdíte tlačítkem pro odeslání. Vytvořit anketu může naprosto kdokoliv v rámci skupiny a dokonce funguje i mezi dvěma lidmi, takže lze přes ni požádat i o ruku. Odpovídající může vybrat jednu či více možností zároveň a své hlasování může kdykoliv upravit. Nemůže však přidávat jinou možnost odpovědi, než jakou uvedl tazatel. Výsledky hlasování jsou pak dostupné všem.

Diskuse ke článku WhatsApp dohání konkurenci a umožní vytvářet ankety v konverzacích

Žádné komentáře.