CDR.cz - Vybráno z IT

WhatsApp nyní některým uživatelům umožňuje vyhledávání firem v jejich okolí

WhatsApp je i přes své kontroverze stále jednou z největších služeb pro zasílání zpráv na světě, a díky své nejnovější aktualizaci nyní uživatelé v aplikaci mohou vyhledávat, objevovat a kontaktovat firmy.

Nový adresář bude možné využít k vyhledávání restaurací, maloobchodních prodejen, služeb a dalšího. Funkce je pro firmy volitelná, tudíž nechtějí, aby jejich podnik byl světu veřejný, mohou zůstat nadále pod pokličkou. Stejně tak si WhatsApp nebude ukládat aktuální lokaci uživatelů, ani to, jaké firmy si momentálně prohlížejí - což je na aplikaci, která letos zažila tolik kritiky kvůli ochraně osobních údajů, docela působivé.

zdroj

Funkce je momentálně dostupná pouze v Sao Paulu a plánuje se rozšíření do Indie a Indonésie, ačkoliv přesný časový rozvrh není k dispozici. Stačí kliknout na nové tlačítko „Business Nearby“ v rámci vytváření nového chatu a uživatelé mohou zkoumat, jaké služby/podniky se v jejich okolí nacházejí; oproti současnému vyhledávání firem, kde se zobrazí pouze ty, se kterými již v minulosti komunikoval.

Matt Idema, viceprezident Facebooku po zasílání obchodních sdělení, uvedl: „Rozhodně zde existuje cesta k reklamám, jenž jsou hlavním obchodním modelem Facebooku, a domnívám se, že v dlouhodobém horizontu se ve WhatsApp nějaká forma reklam objeví.“  

Diskuse ke článku WhatsApp nyní některým uživatelům umožňuje vyhledávání firem v jejich okolí

Žádné komentáře.