CDR.cz - Vybráno z IT

Xbox Series X vyjde bez exkluzivních titulů, Microsoft sází na kontinuitu

Slunce svítí, trává zelená a nová řada konzolí Xbox Series X přijde na trh tuto zimu (a nikoliv tu lednovou). Přece ne všechno zůstane při starém. Microsoft změnil strategii a letošní konzole vyjde bez exkluzivních titulů, upřednostňuje model "skoro jako PC."

S blížícím se datem vydání nové řady konzolí Xbox Series X (se třemi X v názvu, jako kdyby byl snad nepřístupný mládeži) je rozumné předpokládat, že Microsoft uhání vývojáře ve zbrojení s exkluzivními tituly proti odvěkému nepříteli, PlayStation 5. Přitom podle slov Matta Bootyho, ředitele herní divize Microsoftu Xbox Game Studios, tomu tak není. Majitele Xbox One nebude v přechodném období mezi konzolemi nikdo uhánět s blyštivými tituly, které jejich konzoli nenáleží.

„Chceme se ujistit, že pokud někdo investuje do Xboxu před vydáním Series X, budou vědět, že to byla dobrá investice a že jsme jim odhodlání dodat obsah,“  říká v rozhovoru Booty. S přibývajícím obsahem budou další rok dva, všechny hry hratelné na obou řadách konzolí (nikoliv Xbox 360) „jako na PC“.

Hospodářský plán je zatím plněn na všechny procenta. Příkladem oznámené Halo Infinite vyjde na Xbox One i Series X a PC. Booty zároveň dodává: „Naším přístupem je vybrat jednu nebo dvě značky, na které se zaměříme, a ujistit se, že jsou k dispozici při vydání konzole (Series X pozn. ed.) a využívají všechny funkce. Pro nás to bude Halo Infinite, což je velká příležitost.“ Spekulujeme, že rozdíl se bude týkat kosmetických záležitostí.

Jde o důležité opatření ve prospěch prodejností současné řady konzolí, svého zároveň dosahuje i v konkurenčním boji s PlayStation 5. O něm nepotvrzené informace mluví jako o uzlu mezi všemi řadami (až po PS1).

V každém případě jde o krok dobrým směrem, třebaže jen na rok dva. Omezená zpětná kompatibilita byla po dlouhou dobu trnem oku všech hráčů, a i když je to nyní stále nepravděpodobné, možná jednou budou konzole „jako PC“.

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Xbox Series X vyjde bez exkluzivních titulů, Microsoft sází na kontinuitu

Úterý, 14 Leden 2020 - 08:59 | Gaunter | Myslel som že hlavným dôvodom prečo kúpiť konzolu...
Úterý, 14 Leden 2020 - 07:50 | Kert | Beztak první co tam člověk nainstaluje ihned po...
Pondělí, 13 Leden 2020 - 13:44 | DRK | Tak pokud to bude konzole "jako PC" tak...

Zobrazit diskusi