CDR.cz - Vybráno z IT

Po fiasku se lživým videem odstupuje zakladatel automobilky Nikola ze své pozice

Zakladatel a hlavní akcionář Nikoly, Trevor Milton, se rozhodl, že odstoupí z pozice šéfa své automobilky Nikola, kolem které se v poslední době zvedlo trochu pozdvižení. Objevily se totiž pochyby, zda tento průkopník ve vodíkových motorech vůbec nějakou vodíkovou baterii vlastní.

Zdroj

Před nedávnem jsme vás informovali o tom, že slibně vypadající automobilka Nikola natočila podvodné video, jak její tahač na vodíkový pohon jede dálnicí. Ve skutečnosti vodíkový pohon neměl a řítil se jen silou gravitace z kopce dolů.

Automobilka teď čelí několika obviněním z matení veřejnosti a mimo to se potýká ještě s dalším problémem. Její hlavní akcionář a zakladatel Nikoly, osmatřicetiletý Trevor Milton, se rozhodl odstoupit z pozice výkonného předsedy společnosti.

 
 
 

Původní záměr Trevora Miltona bylo založit po vzoru Elona Muska a jeho Tesly automobilku, která by vyráběla auta na vodíkový pohon a způsobila by takřka revoluci v automobilovém průmyslu. Trevor Milton se rozhodl svou společnost bránit proti falešným obviněním. Celá aféra pak logicky zasáhla i akciový trh, kde cena za akcii klesla o 30 %. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Po fiasku se lživým videem odstupuje zakladatel automobilky Nikola ze své pozice

Žádné komentáře.