CDR.cz - Vybráno z IT

NVIDIA Shield Tablet - První tablet pro zaryté hráče

nepřehlédněte
Nvidia Shield Tablet A Ovladac
Společnost NVIDIA včera představila dvě nová zařízení spadající do rodiny NVIDIA Shield - Shield Tablet a Shield Wireless Controller, která se mohou pyšnit řadou prvenství.

NVIDIA Shield Tablet je obdařen výkonným čtyřjádrovým procesorem NVIDIA Tegra K1 s taktovací frekvencí 2,2 GHz, 2 GB RAM, operačním systémem Android 4.4 KitKat a 8" IPS displejem s Full HD rozlišením (1920 x 1200 pixelů). Zařízení bude k dispozici o kapacitě 16 GB s Wi-Fi připojením nebo 32 GB s konektivitou Wi-Fi a LTE. Dalších 128 GB je možné získat díky paměťovým karetám microSD. 32GB varianta bude mít navíc slot na microSIM kartu.

Nvidia Shield Tablet

Tablet disponuje hořčíkovým tělem, stereo reproduktory, 3,5mm jackem na sluchátka, konektorem microUSB 2.0 či portem mini HDMI 1.4. Nechybí technologie Bluetooth, GLONASS, GPS a devítiosý snímač pohybu. Dále má přední a zadní kameru, obě s rozlišením 5 MPix. Rozměry přístroje činí 221 x 126 x 9,2 mm. Plně nabitá baterie vystačí maximálně na deset hodin hraní. K tabletu je možné volitelně přikoupit univerzální kryt Shield Cover, jenž kromě ochrany displeje nabídne také funkci praktického stojánku se třemi nastavitelnými polohami.

Zajímavostí jsou funkce PC Streaming a NVIDIA Grid Cloud Streaming pro streamování her z desktopu nebo z cloudu NVIDIA GRID. Tablet NVIDIA Shield jako první na světě podporuje ShadowPlay pro ukládání videa na komunitní platformu Twitch a Console Mode, který umožní tablet změnit na plnohodnotné multimediální zařízení připojitelné k chytré televizi. S přiloženým dotykovým perem se vám otevírají další možnosti využití. Inovativní technologie DirectStylus 2 využívá GPU akcelerované 3D kreslení.

Nvidia Shield Tablet

NVIDIA si připravila rovněž herní lahůdku pro zákazníky, kteří dávají přednost klasické mechanické hře s tlačítky. Nový bezdrátový ovladač Shield Wireless Controller je vybaven připojením Wi-Fi Direct, mikrofonem, 3,5mm jackem pro sluchátka a konektorem microUSB. Vzhled je standardní - dva analogové joysticky, D-pad a další multimediální tlačítka.

Nvidia Shield Ovladac

Shield Tablet, ovladač Shield Wireless Controller i pouzdro Shield Cover je možné od včerejšího dne předobjednávat na stránkách společnosti Alza.cz, která je exkluzivním partnerem novinek na českém a slovenském trhu. Ovladač stojí 1349 korun a multifunkční kryt přijde na 699 korun. Cena Shield tabletu začíná na částce 7999 korun za 16GB variantu. 32GB verzi v předprodeji zatím nenajdeme, ale můžeme očekávat, že by cena neměla přesáhnout deset tisíc korun. Alza nabízí do vyprodání zásob pouzdro Shield Cover k zařízení Shield Tablet zdarma. K oficiálnímu zahájení prodeje má dojít 1. září.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku NVIDIA Shield Tablet - První tablet pro zaryté hráče

Žádné komentáře.