CDR.cz - Vybráno z IT

[E3 2015] Co od letošní E3 očekává redakce CDR.cz? Především momenty překvapení

E3 šílenství vypukne už dnes večer. Ještě před tím jsme vám ale shrnuli dojmy zpravodajského týmu, který pro vás bude E3 speciál vytvářet. Potkáte se s nimi v jejich názorech? Jaká očekávání máte vy, nám určitě napište do diskuze.
blog

Jáchym Flídr
Vedoucí herního magazínu CDR.cz

Z letošní E3 mám poměrně dobrý pocit. Dostupné informace sice neodhalují tolik titulů, ale věřím, že vývojáři letos vyrukují konečně s pořádnými kousky. Loňský rok se ještě vezl na vlně starých konzolí, letos je už i vývojáři dávají k ledu. Ze současných strojů tak konečně může být vytažené maximum. Poslední roky se navíc střídají horší E3 ročníky s těmi lepšími, a po průměrném loňsku bychom se měli tedy dočkat pořádné nálože. 

Fallout 4Mass Effect 4 3

Z dosud zveřejněných informací se nejvíce těším na Fallout 4, Mass Effect 4, Kingdom Come Deliverance a Assassin’s Creed: Syndicate. První zmíněný si svůj oznamovací debut odbyl už minulý týden a pevně doufám, že se na konferenci Bethesdy ukáže v plné síle v nějaké ukázce ze hry. O Mass Effectu 4 se zase furt žvaní, ale blíže se nám dosud moc nepředstavil, což se snad konečně změní.

O Kingdom Come: Deliverance cítím, jakožto Čech, povinnost se zajímat. Měl jsem tu čest si vyzkoušet hratelnou alfu a rozhodně je to slibný počin. Jen doufám, že nevyjde v době, kdy už bude oproti konkurenci technicky zastaralý. Byla by to škoda.

KingdomcomeAc Syndicate 1

Assassin’s Creed: Syndicate je kapitola sama o sobě. Poslední Unity mi dáchlo studenou sprchu, přestože jsem velký fanoušek série. Snad se tedy vývojáři v novém díle poučí ze svých chyb a vrátí mi moji víru v Ubisoft, která poslední roky velmi utrpěla.


Michal Pospíchal
Editor herního magazínu CDR.cz

O hrách už píši dlouhých sedm let. To člověku přinese spoustu radosti, ale nevyhne se ani stádiu útlumu, jímž není vůbec lehké se prokousat. A v takovém případě veletrhy typu E3 nebo GamesCom působí jako zázračný lék. Duši herního publicisty totiž dokážou perfektně restartovat a dodat novou sílu k pokračování v tom, co už roky buduje. A proto se už tradičně i tentokrát na E3 těším jako malý kluk na Vánoce.

E 3 O 1E 3 O 2

E3 letos slaví 20 let a já doufám, že toho vývojáři i vydavatelské domy náležitě využijí. Ať už se jedná o velkolepou show v podobě tiskových konferencí nebo z hlediska samotných oznámení nových titulů. I E3 zažívá stádia útlumu, v podstatě každý lichý ročník, proto věřím, že nyní bychom se skutečně mohli dočkat nečekaných triumfů, které nás nenechají klidnými.

Přeji si nemožné – chtěl bych vidět trailer na Mafii 3, zažít oznámení Gothic 5, dalšího dílu Age of Empires nebo alespoň pokračování série Splinter Cell a dočkat se znovuotevření studia Pandemic, které by připravilo druhého Saboteura. Z hlediska her, o kterých ale víme, že se na výstavě skutečně objeví, budu určitě bedlivě sledovat všechno kolem Sniper: Ghost Warrior 3, letošního Need For Speed, Rainbow Six: Siege, The Division nebo Homefront 2: The Revolution.

E 3 O 3E 3 Sn

Jinak se mi s ohledem na mou osobu zdá letošní nabídka titulů poměrně slabá. Věřím ale, že zmíněné tiskovky přinesou spoustu nových odhalení, ze kterých si všichni sedneme na pr…*zásah korektora*


Michal Klacik
Redaktor herního magazínu CDR.cz

Electronic Entertainment Expo jsem vždy vnímal spíše jako megalomanskou show, než jako seriózní veletrh. Důkazem toho jsou konference, jejichž charakter informativnosti je až druhořadý. Z této strany opět očekávám "herecká vystoupení" zastupitelů jednotlivých firem, v nichž se mísí zábava, napětí a vzrušení. Nemuset o tom psát, jednalo by se o slušný biják, na který bych šel do kina.

E 3 O 5E 3 O 6

Jako věrný fanoušek série Fallout si nemohu nechat ujít veškeré dění okolo čtvrtého dílu. Druhý XCOM vypadá téže k světu. Malá naděje v podobě rebootu NFS: Underground pohasla ihned po oznámení nutnosti permanentního připojení k internetu. Takže v rámci konference EA čekám další úpadek. A jako každý rok, i letos budu vyhlížet nápaditou novou herní značku.

E 3 O 7E 3 O 8

Nyní však opět sestoupím do novinářských sfér. Velmi mě zajímá nabídka titulů pro konzole PS4 a XOne. Přeci jenom tu již nějakou dobu jsou a už by chtělo, aby měly i lákavé next-gen exkluzivky. Trochu mě mrzí, že nemohu pracovat přímo z místa dění, protože dálkově se člověk těžko dohledává informací z nezávislé scény, která vždy pročísne tamější vody AAA titulů svou originalitou. A upřímně, s nezávislými vývojáři se dá navíc popovídat jako s normálními lidmi.

Tagy: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse k blogu [E3 2015] Co od letošní E3 očekává redakce CDR.cz? Především momenty překvapení

Žádné komentáře.