CDR.cz - Vybráno z IT

GamesCom 2015 a vyhlídky herní redakce CDR.cz [GC 2015]

Rok se s rokem sešel a největší herní událost Evropy znovu klepe na dveře. Hráči vítají GamesCom 2015 s otevřenou náručí, přinese jim totiž řadu očekávaných informací. Jak ho ale vnímáme my?
blog
Ac Syndicate 1

Gc 2015 Banner

Jáchym Flídr
Vedoucí herního magazínu CDR.cz

K letošnímu GamesComu mám trochu smíšené pocity. Nemám vůbec odhad, zda bude nabitý či chudý. Veřejné informace zatím nelákají bohatou nabídkou. Podlle seznamů potvrzených her se můžeme těšit pouze na pár zvučných jmen. Ta jsou na druhou stranu tak zvučná, že bourají zdi. Mafia 3, The Division, Deus Ex: Mankind Divided a Fallout 4. Nemuseli bychom zapomenout také Assassin’s Creed: Syndicate, ale ten není až tak překvapivým hostem. 

Z výše uvedených jsem zvědavý především na Deus Ex: Mankind Divided a Fallout 4. Jejich pořadím si stále nejsem jist, na oba tituly se těším přibližně stejně. Pro Deus Ex sérii v mém srdci žhne větší plamínek, Fallout 4 to však dohání zvědavostí. Na druhou stranu nevím, čím by mě měly tyto dva tituly po letošní E3 ještě překvapit, proto silně doufám, že si pro nás vydavatelé/vývojáři připravili trumfy, které nestihli vytasit v červnu.


Michal Pospíchal
Editor herního magazínu CDR.cz

Americká E3 i evropský GamesCom jsou pro mě každoročně velkým svátkem. Člověk má tak příležitost alespoň dvakrát do roka zažít tu skutečnou novinařinu, kdy se snaží zpracovat informace co nejčerstvější, přičemž musí stále dbát na fakta a celou řadu skutečností si průběžně ověřovat. Ještě větší adrenalin pak nastává, pokud tvoříte zpravodajství přímo z místa dění, což už se mi v případě GamesComu poštěstilo, letos jsem však zvolil klidnější formu v podobě příprav informačního speciálu z redakce v Čechách.

Letošní E3 ukázala celou řadu silných stránek, přesto jí GamesCom poslední dva/tři roky dává na frak. A proto nemám vůbec obavy o to, že by šlo o slabý ročník. Zejména pak, když se chystá událost, která už mi pár dní nedá spát - odhalení Mafia 3. Titul, který intenzivně sleduji už 3 roky a o kterém pravidelně s nadšením píšu. Tedy, psal jsem všechny ty spekulace před oficiálním oznámením, které samotné mi nakonec nekolegiálně čmajznul Pavel Vevera, čímž ho zdravím.

Jinak doufám v odhalení nového dílu ze série Splinter Cell, těším se na další ukázky z připravovaného Hitmana, středověké bojovky For Honor, stealth střílečky Sniper: Ghost Warrior 3, závodních Need For Speed a mám tušení, že Ubisoft potají kutí nového Prince z Persie. Tak uvidíme, jestli s ním vyrukuje nebo ne.


Pavel Vevera
Redaktor herního magazínu CDR.cz

Není až takovým tajemstvím, že nejsem příliš velkým fandou E3 jakožto největší herní akce na světě. Důvod je prostý - vidím jí spíš jako velkou maškarádu zbytečného hypu a polopravd. Vidím v ní místo, kam se sjíždí novináři z celého světa, jejichž pracovní náplní je být skeptičtí a kritičtí, a i přesto je pak vidíte pomalu dělat kotrmelce při pouhém ohlášení titulu, o kterém nikdo zatím vůbec nic neví. A přesně proto se i do určité míry těším na GamesCom. Už dlouho v něm totiž vidím událost, kde se skutečně jedná o hry, a ne o třpytivé trailery, spoustu superlativů a neodůvodněného jásotu publika.

Mafia 3 1

Co se týče mých očekávání, žádná raději nemám. Ne však kvůli tomu, že bych byl cynickým mrzoutem, který kazí srandu, ale díky tomu, že nemám o nadcházejícím GamesComu účelně vůbec nic zjištěno (samozřejmě až na Mafii 3, o které jsem psal - zdravím Michala Pospíchala). Jdu tedy do celého dění úplně naslepo a snad by se dalo říct, že se následkem toho docela i těším. A to není něco, co bych dělal moc často. O to víc doufám, že mě akce nezklame, pak bych si s sebou totiž nesl trvalé následky. 

Zpravodajství Gamescom ve spolupráci se společností Playman

Playman - Playclub

Děkujeme za partnerství hernímu VIP obchodu Playclub.

Tagy: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse k blogu GamesCom 2015 a vyhlídky herní redakce CDR.cz [GC 2015]

Žádné komentáře.