CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Máte po krk Battle Royale videoherních titulů? Rád bych se jich zastal

Ma to svetlou i temnou stranku... Jsem rad za firmy ktere zanr nekam posunou a vymysli inovativni mechaniky, kterymi polozi predchůdce, viz LoL vs Dota... Sere me ale kdyz se firmy zhosti trendujiciho zanru jen proto, ze to zrovna frci ale zadnou pridanou hodnotu hre nedaji. Hodne studii s opravdu schopnymi lidmi navic rozlozi i investoři, kteří hru podpori kdyz to bude battle royale, protoze to ted frci a protoze vidi jen soucasny trh, ale nevidi trh za 4 roky... A jelikoz hru nejde udelat ze dne na den, tak to po X letech konci fiaskem... Vzpomenme si, kolik moba her se ohlasovalo ještě před 2 lety a kde dneska jsou...
A naprosto smesny mi prijde, kdyz zacnou pak velke znacky oznamovat, ze "my teda taky" a jeden rok je ze vseho Battle Royale... Proste nektere zanry se nedaji hrat v nekolika podani... Hraci MMORPG taky hrajou jen WoW, protoze investice casu do jakehokoliv jineho MMORPG je úplne zbytecna... Hraci Battle Royale taky nebudou hrat vice her stejneho typu.
Trochu mi to pripomina situaci s open world hrami, ktera dodnes trva... A všechny hry musejí byt openworld jen čistě z principu... Ale už nikdo neřeší, že je herni svet plnej kravin a nudnych aktivit, ktere zaberou 80 hodin... Radši 10 hodin nonstop zábavy v lineární hře, než se jakž takž zabavit a promrhat 100+ hodin.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Hraci MMORPG taky hrajou jen WoW, protoze investice casu do jakehokoliv jineho MMORPG je úplne zbytecna"

Vaše tvrzení je chybné:
1.) Někdo by mohl argumentovat, že investice času do jakéhokoliv MMORPG je zbytečná :-P

2.) Ačkoliv WoW hrajou někteří lidi i skoro 14let po svém vydání, tak to ale vůbec neznamená, že investice času do jiných MMORPG je zbytečná. Nevím, jak jste na tom vy, ale většina hráčů hraje hry, aby si to užili a bavili se u nich. Budoucí životnost hry nemusí mít vliv na zábavnou hodnotu v momentě hraní.

Osobně mě více bavilo třeba SW:The Old Republic než WoW. Wowko během hraní nemá skoro žádnou příběhovou linku a člověk plní pouze bezduché questy, zatímco SW:TOR má dobře propracovaný příběh pro úplně každou postavu zvlášť. Dokonce i Aion má lepší příběhovou linku než Wow.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

World of Warcraft byl jen příklad :-) Myšlenka mého tvrzení spočívá v tom, že prostě hráči MMORPG investují čas výhradne do jednoho jednoho MMORPG a ostatní pro ně neexistují. Kdo hraje WoW, nebude vedle toho hrát SWTOR a naopak... atd, jméno hry je v tomhle příkladu zaměnitelný... Jasně, mohou být přelivy, kdy hráči hromadně migrují z WoW na SWTOR, ale ty jsou vzácné a většinou proto, že to jedna strana vývojářů pohnojí :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Opět se mýlíte. Migrace mezi MMORPG je velmi běžná.
Co je důvodem? Žádné MMORPG není nekonečné. Během hraní vždycky nakonec lidi dostanou pocit, že už objevili/vyzkoušeli všechno zajímavé a dál jim hra nic nového nenabízí a pomalu je to začíná nudit. Čekání na eventuální budoucí datadisky není zrovna rychlá záležitost (i WoW za 14 let vydalo jenom 6 datadisků) a tak se hráči většinou ohlédnou po jiné hře...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě, ruku na srdce, čáry máry fuk a tyhle kecy ... koho to zajímá?
Herní trh je extrémně masivní, vše co lidé dělají, dělají tak, že staví na předchozích znalostech svých, ostatních lidí a i předchozích generací.

Je to stejný případ jako Dota ... klony ... jako oblíbený flame kdo byl první vejce nebo kykyrýk? TF nebo Overwatch?
No a co, že je (bylo) na trhu x klonů doty? O jejich úspěchu rozhodli hráči a vývojáři (vydavatele) těchto her.

Každá další verze je dobrá zpráva. Je vždy lepší vybírat z X počtu titulů, které si zahrajeme než z X-1 počtu. Každý +1 titul má i potenciál pro vytvoření tlaku na již stávající tituly, pokud přijdou s nějakou alternativou, která se chytne.

Moje rada je ... neřešte každý "buthurt trend" lidské blbosti

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Otazka neni o klonech, ale o kvalite.

Co ja bych dal za klon Might&Magic 6/7/8. A nejblize tomu je DragonAge: Inquisition, a i kdyz vypada famozne, ta mechanika uvnitr neni takova. Nemuzu si letat nad krajinou a kosit nepratele Armageddonem :(

Ja mam rad klony, ktere pridaji neco noveho, neco zefektni, nebo alespon daji novy jiny pribeh. Je to jako cist novou knizku.

Ale sam delam ve vyvoji SW a vidim, jak dokazou byt lide gramlavy, jak mizernou kvalitu jsou schopni dodat. A kdyz nedodaji nic noveho, ale chteji 50e za "reskin mod", tak to me vytaci.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Při čtení tohoto traktátu jsem měl pocit že ho napsalo málé neznalé děcko, ale autor už má fousy. Tady vidím velký špatný...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Clanek se objevil jako prolink i na DIIT. Dovolim si za ctenare DIIT dat jednoznacnou odpoved:

Kdyz by vam dal nekdo procesor zadarmo, ktery si vyberete? Original od Intelu nebo nejakou noname kopii od AMD?

P.S. Rad tyto uvahy ctu, tak doufam, ze jsem ji neshodil az tak moc. :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A co je podle tebe "noname kopie?" :-)
Jen bych tě rád upozornil, že to AMD má patenty na takové věci jako je mikrokód (AMD K5), FPU (i8087 je licence od AMD) nebo x86_64 a Intel je má jen proto, že spolu mají vzájemnou dohodu o výměně patentů týkajících se platformy x86 ;-)

Tak abys nakonec náhodou nezjistil, že ta "kopie" je intel.

P.S.:Doufám, že jsem tě neshodil až tak moc. :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Je mi smutno z lidi, kteri nemaji smysl pro humor. :-/
Zajimave, ze jsou to titiz, jenz jsou fanatickymi priznivci AMD, asi to bude nejaka diagnoza.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

^ Starý troll, který si stěžuje, že se lidem nelíbí jeho trollení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bože to tupé trololo Redmarx už je i tady....
To jsi za svůj život nasbíral málo mínusů? Máš potřebu růstu?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak se přiznám, že si nějsem jistý, jestli potřebuje růst člověk, který sbírá mínusy nebo který nějaké mínusy vůbec řeší.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je mi smutno z lidi, kteri nemaji smysl pro humor. :-/
Muj prispevek je plne shodny s tvym, take jsem ti za nej dal +, ale je videt, ze jsi nic nepochopil a ze vas takovych je bohuzel vic.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

^ Starý troll, který si stěžuje, že se lidem nelíbí jeho trollení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vždy si vyberám to, čo mi vyhovujem a značku príliš neriešim. Aktuálne mi vyhovuje Intel NUC s i5... Ak by bol nejaký <20W Ryzen s grafikou, a nestálo by to 2x NUC, tak idem do toho. Ale zatiaľ sú také sub-mini-PC s Ryzen G len ohlásené... (https://www.anandtech.com/show/12319/zotac-displays-zbox-ma551-an-amd-ra...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K problematice Battle Royalu:
Když už i profláknutá série Call of Duty oznámí, že do nejnovějšího dílu (Black Ops 4) nedají vůbec žádný single player a místo toho udělají Battle Royal, tak to je opravdu vážné znamení, že je něco špatně.

---------------------------------------------------------
PS: Proč to vůbec označují za Black Ops 4, když to vůbec nijak nebude navazovat na příběh předchozích dílů kvůli absenci jakéhokoliv singleplayeru??

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vážně se ptáte, proč něco pojmenují tak jak to pojmenovali?
Když máme za sebou BF 1942, 2, 2142, BC2, 3, 4, 1, V ... pak už je možné všechno :-D
Pojmenování her a filmů neřešte, nemá to logiku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mimo tema: Preco sa pri ostatnych clankoch zase nedaju pridavat komentare?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kolize s adblockem nebo "PR články", kde je diskuze radši zakázaná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, ani jedno z toho. Skusil som IE, kde nemam adblock a komenty nemozne pridavat. Napr. pri clanku o Diablo II.

Edit: Tak uz to zazracne funguje :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obsah této stránky článku, považuji obsah za docela zajímavý a užitečný pro mě, děkuji za sdílení
http://happyroom.online/ragdoll-catapult

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.