CDR.cz - Vybráno z IT

Mini-reportáž: Školení od Joyce

Před cca měsícem jsem se zúčastnil technického školení na VoIP hybridní modulární ústředny WELL mPBX. Školení tohoto typu jsem se neměl možnost doposud účastnit. Velice příjemně mne překvapila samotná organizace této akce. Sešlo se nás tu pouhých šest účastníků, což považuji za výhodu. Po celou dobu konání akce bylo zajištěno občerstvení. Seděli jsme v menší zasedací místnosti a panovala dobrá nálada.
blog
WELL mPBX-100

Na začátku akce nás přivítal obchodník společnosti a začal prezentovat. Mluvil k věci a zbytečně zúčastněné nezatěžoval informacemi navíc. Úvod tedy netrval zbytečně dlouho a přitom jsme dostali základní informace o produktové řadě, které se týkalo dnešního školení. Po něm následovalo samotné školení na konkrétní produkt, a to WELL mPBX-100. Jednotlivé prezentace byly dobře připraveny. Vše bylo jak má – heslovité slajdy, na plátno i samotný text bylo dobře vidět.

Samo školení začalo představením ústředny. Bylo nám ukázáno základní nerackové provedení. Podívali jsme se do jejích útrob a zjistili, jak se zapojují jednotlivé moduly. Výtku bych měl k dodaným materiálům/prospektům – dostali jsme manuál ke starší verzi firmwaru, než byl v ústřednách nahrán. Potom jsme se již začali seznamovat s konfigurací ústředen. Pan školitel se zaměřil na základní nastavení a vše bohatě popsal. Kdo má již zkušenosti se softwarovými ústřednami Asterisk, resp. s grafickou nadstavbou nad ní – Trixbox, tak nebude asi ničím překvapen. V brzkých odpoledních hodinách bylo již vše důležité řečeno a mohlo se přejít na praktickou část, kde každý dostal vlastní ústřednu. Ty jsme zapojili a začali konfigurovat. Na svých noteboocích jsme měli nainstalován softwarový telefon a začali mezi sebou telefonovat. Až na malé mouchy, které byly nejspíše způsobené sítí, vše šlapalo.

well gsm mpbx i131295

A na závěr k samotné ústředně – ta mi přijde jako dobré řešení. Ať už hledáte samotnou ústřednu, kdy máte vše v jednom a nemusíte/nechcete se starat o samotné PC. Také bude mít i menší spotřebu. Vyplatí se i v případě, že hledáte GSM bránu, protože dle orientačních cen seženete tuto ústřednu s GSM modulem (viz obrázek výše) za stejnou cenu jako samostatnou obyčejnou GSM bránu. A tato ústředna by měla bohatě dostačovat všem středním firmám. Jako dobrou investici bych to považoval v případě, že chcete zapojit staré analogové telefony.

Diskuse k blogu Mini-reportáž: Školení od Joyce

Pondělí, 6 Srpen 2012 - 09:20 | Eugi | Nechci byt jizlivy, ale vybavila se mi veta z...
Neděle, 5 Srpen 2012 - 08:51 | Begy | třeba je tohle něco jako osnova - a autor dodá...
Sobota, 4 Srpen 2012 - 15:13 | Alexandra Stanovska | Ak to malo byt ako informativny clanok, tak mozno...
Pátek, 3 Srpen 2012 - 13:44 | Begy | s kvalitou/obsahem článků to jde na cdr i diit...
Pátek, 3 Srpen 2012 - 12:03 | peca | Taky mě tento "článek", zrovna na CDR,...
Pátek, 3 Srpen 2012 - 10:54 | Claudia Central | "školení tohoto t_i_pu"? "...

Zobrazit diskusi