CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Otevírám v prohlížeči příliš záložek naráz? Možná, ale vyhovuje mi to!

No ten chrome je jeste blbejsi nez jsem myslel, on udela takove hnojni mikrozalozky?:o) To FF se aspon posouva doleva ...... kazdopadne to asi zkusim, uvidim jak zkroti mych 850 zalozek:o) Coz mi pripomina, ze je cas to trochu protridit:o)

EDIT: hmmmmmm, tak nejak to nefunguje ..... nezobrazi ty zalozky:o)

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Mačkni si ctrl+F5 :-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, díky za typ, ve firefoxu to mají vyřešený trochu lépe, ale jdu uklidit 400 záložek :D

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

utiram si zadek prilis mnoho kousky toaletaku? mozna, ale vyhovuje mi to :-)

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

ja mam ten isty problem taktiez pekne chrome zatuhava ked je otvorenych zopar desiatok stranok...skusim ten plugin uvidim ci to pomoze

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Nebyla by to správná diskuze pokud by se v ní neobjevil zastánce opery. Nejlépe to měla samozřejmě vyřešená opera 12.17 ;)
Nebo i v firefoxu je nějaký doplněk pro uspořádání tabů do skupin.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Pro moje potreby mi naprosto vyhovuje jak to ma Pale Moon, kde se jednim kliknutim zobrazi nahledy vsech otevrenych tabu:

http://www.palemoon.org/images/screenshots/Win7-alltabs.png

Ja jich bezne nemivam vic nez padesat (ano, uznavam, jsem amater :) a v tom mnozstvi je to perfektne prehledny (zabere to podle potreby klidne cely okno). Pro extremisty, kteri jich maji nekolik stovek, by to asi nebylo uplne ono. Je tam sice vyhledavani, ale nevim... Ale vazne, nekolik stovek otevrenych tabu, nejsou na takovy veci spis zalozky (bookmarks)? :)

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Tak přesně kvůli toho ještě stále smrdím na opeře co má jádro presto, neb to je jediný SW který zvládne 30 tabů plus a nezahltí staršího Macbooka a jeho ssdéčko, bohužel chromera je o hovně, chrome netušíc proc rozběhne cpu na 100% wtf? (prej nenecha usnout cpu do usporáko-takže ntb=vrtulnik)
Chrome je děs, IE nemám a safari neumí normální RSSku co ma stará opera, bohu nebo komu za tu rssku děkuju, už jsem zkoušel vše ale stále se ji nic nevyrovná, bud je to vše online a nejednu zprávu to nenačte, anebo není a pak to má zase další problémy chjojo...

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu... Mám otevřené asi tak tři stránky permanentně a zbytek vybírám v nové stránce (New Tab Tools). Když je někdo líný mačkat Ctrl+W, musí to fakt bolet. Internet explorer 6 na vás.

+1
-50
-1
Je komentář přínosný?

Docela me tenhle bordelarsky pristup desi - znam cloveka, co si k tomu jeste pusti 20 Wordu, 30 Excelu, nejake PDF a pak si stezuje, ze je to pomale. Navic ten notebook nevypina, ale uspava, takze po restartu se do toho zacne jeste cpat milion nenainstalovanych aktualizaci a jenom restart je obrovsky problem.

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

A to si někdy připadám jak exot... :-)

Já používám Firefox. Z hlediska faktu, že RAM není nekonečná je lepší použití Firefoxu a ještě lépe Opery, které při desítkách panelů mají ještě rozumnou spotřebu RAM. Mám sice 12 GB, ale věčně mám spuštěný virtualizovaný OS, takže bych si Chrome nemohl dovolit ani teoreticky. :-)

Jinak ve FF jsem dlouho používal doplněk Tab Mix Plus a jeho možnost mít víceřadou lištu panelů (která mi obvykle ještě rolovala :-)), což bylo na 19" monitoru pro mě optimální. Po přechodu na notebook s 15" obrazovkou jsem začal hledat řešení a tím je Tree Style Tab. Ten vytvoří lištu panelů na boku a spolu související weby jsou v jednom stromě. (Příbuzné panely jsou v jednom stromu, pdoobně jako v IE jsou pdobarveny stejnou barvou.)

Já jsem spokojen, ale raději bych byl bez té funkce stromu, protože ne vždy funguje, tak jak bych si přál a stromy jsou ve výsledku docela chaotické a nejhorší je na tom, že funkce stromů nelze úplně vypnout... :-) Ale alternativa není.

Jinak, když fakt nevím, tak se mrknu na náhledy na Panoramu, to má FF v základu. :-)

Co se týče hledání, tak v základu taky vyhledává v otevřených panelech v adresovém řádku, pokdu chce člověk hledat jenom v nich, tak stačí připsat mezerou oddělené % před nebo za. :-) Těchto přepínačů je víc, v. https://support.mozilla.org/en-US/kb/awesome-bar-find-your-bookmarks-his...

Panely, o kterých vím, že je používám často, nebo je určitě použiju v budoucnosti mám připnuté a navíc tak zabírají minimální místo. :-)

PS: Nechápu lidi, co maj jen jeden nebo pár panelů :-) Je to strašně neefektivní vracet se zpět a otvírat novou stránku, případně stránky zavírat. Snadnější je po skončení práce vypnout všechny nepřipnuté panely a je hotovo. :-) Případně Tab Mix Plus vylepšovák, zrušit všechny panely naleov/napravo. :-)

+1
-48
-1
Je komentář přínosný?

Patřím k extrémním surfařům, kteří otevírají stovky tabů a desítky oken denně (dělám rešerže, analýzy a sběr informací) a z tohoto článku mám velkou radost, dosud jsem nepotkal/nepoznal snad nikoho, kdo pracuje podobně naplno. ;)

Z mých zkušeností:
* V dobách IE6 zvládal WinMe na 128 MB RAM až pár desítek oken, pak to zhučelo a konec. :D

* Chrome v raných jednociferných verzích zvládal na 8 GB RAM až 600 tabů (vypnutý Flash) a svižnost nijak citelně netrpěla. V posledních verzích narážím na nedostatek RAM už kolem 100-200 tabů. Naštěstí alespoň při té butální náloži Chrome nepadá a jen killuje některé taby, které po F5 zase oživnou.

* Před chvílí jsem zavřel na i7 s 16 GB RAM Chrome s asi 350 taby (stále vypnutý Flash + uBlock), protože to už bylo naprosto nepoužitelné, přehrávané video sekané, posouvání stránky jak na nějaké PC vykopávce. Něco je v Chrome špatně... :(

* Začal jsem nedávno používat Waterfox x64 a spotřeba RAM a CPU je viditelně nižší a svižnost krásná, asi se po letech otevírá nová serfovací kapitola. :)

* Opera okolo verze 11 a 12 mé náloži tabů vůbec nestíhala, po stovce šla do kolen, CPU na maximu, odezvy zase jak u PC vykopávky, uff, čekal jsem víc, když o ní tolik lidí básnilo.

* Žádný nástroj na vylepšení práce s hromadami tabů mi nikdy moc nepomohl a popravdě jsem je kvůli úspoře RAM a další zátěži CPU radši vyházel, ve výsledku se tím náraz na limity HW trochu posunul, ale zda to stálo za to už nedovedu posoudit.

* Na jednohubkové serfování teď používám MX Browser, nepamatuje si taby pro znovuotevření, takže mě nutí to vždy nějak všecko vypořádat a je poměrně svižný. Jen přepínání tabů pomocí CTRL+TAB mi moc chybí. CTRL+F už nedávno dodělali.

* Na Chrome a Firefox jsem si v AutoHotkey udělal sadu skriptů pro rychlou obsluhu prohlížeče myší - přepínání tabů vpřed/vzad kolečkem, transfer tabů mezi okny, zoom a reset zoomu kolečkem a tlačítkem a další, využívám to několik let nonstop a pobyt u "normálního" PC vnímám jako jednoruký/jednonohý/jednooký, prostě neefektivní tragédie. BTW, gestům jsem nikdy nepřišel na chuť.

* Nejvíc mě teď trápí nemožnost blokování HTML5 videí, tohle je fakt naprd, když otevřu session se stovkou tabů a desítkou nachystaných videí na různých serverech a ono to začne páté přes deváté hrát a žrát CPU. :( Neznáte někdo univerzální řešení podobné blokování Fashe na klik pomocí pouhého nastavnení v Chrome?

+1
-48
-1
Je komentář přínosný?

Pokud máte hodně tabů, především nepoužívejte Chrome. V Googlu úplně kašlou na jakékoli use case, co podle nich nejsou prioritní, nebo majoritní a tohle patří mezi ně. Takže tam není žádné přizpůsobení této situaci, všechny taby jsou načteny a aktivní a neumí je ani pořádně zobrazit - jak vidno v článku. Ve Firefoxu se načtou jen taby, které opravdu otevřete a vždy zůstávají čitelné. A hlavně umožňují rozšíření, které je přesunou do vertikální formy, což je super. V Chrome to taky není možné, lidi to sice po Googlu chcou, ale ten na to schválně prdí, API tam nedá a i takovou možnost, co tam byla experimentálně, odebral.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Ono ale bohužel nic jiného než Chrome tak dobře, stabilně a svižně nefunguje...

Vertikální taby jsem kdysi provozoval, ale nijak si mě nezískaly, nebylo to nic, co by mi nějak silně scházelo.

Z nadšení a používání desítek rozšíření jsem už taky dávno vyrostl, momentálně používám dvě - něco jako adBlock a "Disable Youtube™ HTML5 Player", což částečně řeší poslední bod. Cokoliv navíc nemám už čas a sílu řešit, život utíká a PC není celý můj svět, který potřebuji nějak obsáhnout...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z mínusů soudím, že drtivá většina čtenářů netuší o čem je řeč...
Asi jako kdybych popisoval denní trable vědce z CERNu. :D

Momentálně - W7x64, Chrome v46, 9 oken, celkem 175 tabů, zabraných 11 GB RAM, prostě syrová data z praxe, domněnky ať si každý vyfantazíruje dle potřeby. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.