CDR.cz - Vybráno z IT

3D LED reproduktory mění barvy v rytmu hudby

lumigeek-speaker
Reproduktory firmy LumiGeek lahodí nejen oku, ale i uchu. Netradiční kombinace, kterou si můžete sami vyrobit na 3D tiskárně.

Společnost LumiGeek má na svědomí speciální 3D reproduktory. Vytvoření tohoto kousku techniky trvalo šedesát hodin, čtyřicet hodin bylo potřebných pouze pro tisk a zbytek času zabralo očištění, namontování kabeláže a LED diod. Náklady na materiál pro 3D tisk činil kolem 2 200 dolarů, avšak pokud byste chtěli tento gadget zakoupit, není na prodej.

light-speakers

Dílčí část produktu byla vytisknuta na 3D tiskárně Objet Connex 500, kterou poskytl inženýr firmy Autodesk Evan Atherton. Tato tiskárna je výjimečná možností použití dvou různých materiálů najednou, v našem případě tvrdého plastu a gumy, které pomáhají vylepšit kvalitu zvuku. V dalším kroku je doplněno osvětlení LumiGeek. Pro reproduktory byly použity RGB LED pásky, které je možné ovládat pomocí iPad aplikace.

light-speakers-shape

Za firmou LumiGeek stojí John Taylor a Joe Martin, jejichž cílem je umožnit více tvůrcům využívat LED osvětlení. LumiGeek vyrábí Arduino kompatibilní obvody určené pro vývoj osvětlovacích aplikací s LED diodami. Příští měsíc se tato dvojice chystá zveřejnit jeden ze svých projektů na stránce Kickstarter, aby získali potřebné finance pro jeho výrobu. "Tohle ještě svět neviděl," řekl Taylor, který se spoluzakladatelem Martinem právě dává dohromady podklady k novému projektu. Na webu Kickstarter brzy předvedou originální ovladatelné LED desky, které budou volně k prodeji.

Celý projekt je součástí strategie inovační divize Autodesk, jež zahrnuje práci na bláznivých, experimentálních a někdy nepraktických projektech.

Pokud by vás zajímalo, jak si vyrobit vlastní 3D LED reproduktory, můžete se nechat inspirovat návodem na stránce Instructables, kde najdete detailní postup jednotlivých kroků.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku 3D LED reproduktory mění barvy v rytmu hudby

Čtvrtek, 11 Duben 2013 - 13:25 | maruširi | Do cirkusu dobrý.
Středa, 10 Duben 2013 - 20:17 | Nick | Pěkný. Jen nerozumím tomu, proč se tahle věc...

Zobrazit diskusi