CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k 8 úspěšných firem, které si změnily jméno domény

Ask.com? To je ta sviňská firma, co cpe svůj malware všude, kam to jde? Pro ty mám celou řadu přívlastků, ale "úspěšný" se mezi ně nepatří.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jak přesně (škodlivě) se tento malware projevuje? BTW zatím jsem nenarazil na jediný SW produkt, jehož by byl ask.com nedílnou součástí (tedy takovou, že by to nešlo nenainstalovat). Jinak souhlasím s tím, že ask.com a úspěch u mě taky nejdou moc dohromady. U mě je ask.com spíš součástí skupiny bloatware.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bloatware, malware... OK, špatná skupina. Všechno to řadím do NasereMěToWare.
Jinak viz ZdenekJi. Mj. se mi nacpal na homepage a nešel změnit ani po odinstalaci Ask toolbaru přes add/remove programs. Drží se prohlížeče jak ho*no košile. Kdyby toto nedělal, neštěkne po něm ani pes.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna před chvílí jsem ho odškrtával při aktualizaci javy. Docela by mě zajímalo, zda se "zkoumá" bezpečnostní stránka tohodle "nasírwaru" nebo se na to zatím zapomělo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to je ta firma, jejíž toolbar se nabízí stejně hnusně a vlezle, jako Google toolbar, Bing toolbar, lištička Seznamu (existuje to ještě?), AVG toolbar a desítky dalších otravů.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Presne akorat ze ask si s ostatnima v nicem nezada ten jejich toolbar se cpe tak v 90% proto je z nich nejotravnejsi

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takhle: Ask.com se nabourá do různých interních databází prohlížeče, čímž na Ask přesměruje nejen veškeré vyhledávání, ale i 404 stránky (zvlášť otravné). Přesměrovává i při chybě Server nenalezen, když nejde internet, čímž se prohlížeč dostane do dlouhé smyčky načítání odpadu.
A taky imituje design Googlu ve vyhledávání, akorát tam má svoje logo místo Googlího.
Tyhle věci nejdou vůbec odnastavit, musí se kompletně smazat profil i aplikace postižených prohlížečů a nainstalovat načisto, u záložek a doplňků zvlášť škodlivé.
Takže na zaškrtávátko Ask.com v instalátorech si vypěstujte ostříží zrak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Že se někteří tvůrci rozhodnou šířit své programy jako adware, chápu, ale má to zapotřebí zrovna gigant Oracle se svou Javou?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.