CDR.cz - Vybráno z IT

Adaptace populárního Attack on Titan se ukazuje v lokalizované verzi [E3 2016]

Attackontitan
Příznivci anime seriálů si přijdou své s videoherním zpracováním populárního Attack on Titan. Přestože jsme se v minulosti dočkali pár amatérských pokusů, oficiální herní adaptace nás teprve čeká. A nyní se představuje v plné parádě a bez rozsypaného čaje.

Cdre 3

Attack on Titan se můžete setkat s dvěma znepřátelenými frakcemi. Na jedné straně stojí elitní vojáci vycvičení ve vzdušných soubojích s jetpacky a meči, ve velmi akrobatickém a svižném stylu. Na druhé straně stojí titáni, kteří z neznámého důvodu terorizují lidstvo (každá další informace o nich už by byl spoiler). 

Attack on Titan se honosil velmi krutými a brutálními scénami, ve kterých civilisté byli doslova žráni zaživa gigantickými obry, jejichž hlavy se tyčily vysoko nad budovami a pro něž byl člověk průměrného vzrůstu tolik co jednohubka.

Seriálová adaptace se stala populární nejen pro své akční pasáže, které přímo vybízejí k hernímu zpracování, ale také pro svůj propracovaný příběh a nekompromisní scénář, ve kterém hlavní postavy padají jako mouchy.

Je až neuvěřitelné, že se s herní adaptací setkáváme až letos, pomineme-li některé amatérské kousky. O to více si ale můžeme užít vypuštěné materiály, mezi které se řadí jedna upoutávka a dále záběry přímo ze hry.

Příběh hry by měl přímo kopírovat děj předlohy, tedy seriálu či komiksu – jak je libo. Z hlediska vizuálu by se nejedná o žádné zklamání, neboť není takový problém adaptovat kreslenou grafiku do úhledné videohry. Jelikož je ale tématem Attack on Titan, který vyniká právě akčními scénami, je důležité posoudit hru zejména z hlediska záběrů ze hry. Vypuštěná ukázka dává nahlédnout do souboje s dvojicí titánů za pomoci akrobatických manévrů jako vystřiženými ze seriálu: 

Problémem se zatím zdá být příliš křiklavé uživatelské rozhraní, které zabírá většinu obrazovky a neustále hází nějaká upozornění. Méně je někdy více, a tak by v tomto případě bylo skromnější UI jistě plusem, nicméně posuďte sami. 

Attack on Titan bychom se měli dočkat 26. srpna letošního roku, pro platformy PC, Playstation 3, Playstation 4, PS Vita a Xbox One. Na domácím poli, v Japonsku, už je titul hratelný ve verzi s rozsypaným čajem (resp. v japonštině) a odnáší si kladná hodnocení. Zbytek světa si musí počkat o něco déle. 

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR (nikoliv pouze titulní stranu) pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás denně budeme zásobovat desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2016 běží pod záštitou společnosti Intel

Diskuse ke článku Adaptace populárního Attack on Titan se ukazuje v lokalizované verzi [E3 2016]

Čtvrtek, 16 Červen 2016 - 09:40 | Libor Míšek | Ty voe ten je tam knedlí jak na běžícím pásu. Se...

Zobrazit diskusi