CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Admirál Kuzněcov stále marně čeká na velký upgrade. Rusko nemá dostatek peněz

To tam pália pneumatiky ?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jako kdyby západní země měli námořnictvo modernizovaný, angláni se na Redditu smáli rozpadlé lodi, která Kuzněcova doprovázela a pak zjistili, že to je jejich vlastní :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Správně :) V Americe zase bijou černochy. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, je to spalovna odpadu - ruská eko loď. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže to co jsme v EU ušetřili na emisích v rámci Euro6 normy, tak Kuzněcov propálí jednou cestou do středomoří a zase zpět :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě je upřímně jedno co si pálí admirál kuzněcov nad mořem, hlavně aby mi před barákem nejezdily kolony aut s vyrabovaným dpf...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby kamiony, ale každý třetí auto s dieselem... halt šetřivý národ žroutů klobásy a podobných rakovin se nezapře.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesný postřeh, emise velkých lodí nikoho nezajímají. Takové tankery na mazut s že jich pluje během plavby vychrlí tolik zplodin, že celá uhlíková politika EU kolem speciálně aut je totální fraška.
Jediný význam regulace aut má na úrovni mikroznečištění v aglomeracích. Ale v celkové bilanci uhlíku je to ukázková politicky zelená kravina. (v porovnání třeba s lodní dopravou globálně).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Spíš si myslím že si v Syrii ověřili, že efektivita letadlové lodi je velmi nízká a navíc velmi drahá a tedy asi letadlové lodě pro ně nejsou priorita.
Nesjou jako USA které mají základny rozseté po celém světě a pro ně jsou letadlové lodě z pohledu lokálních bojůvek kritické.

Pro Rusko tolik ne, oni v podstatě nemají ani žádného soupeře s kterým by vedli konvenční válku, jen teď tu Syrii, ale zde mají základnu a tedy letadlová loď jako plovoucí základna je jen zbytečný přepych.

V ostatních velkých střetech by samozřejěm Rusko nebojovalo konvenčními zbraněmi ale vlastně z těchto důvodů k nim ani nikdy nedojde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je možné něco jiného. Kuzněcov je už docela stařešina, Rusové mohli usoudit, že velká investice se ž nevyplatí, a že stačí opravy ,které umožní jeho používání pro tréningové účely, a ušetřené peníze použít jinak, a perspektivně postavit něco nového.
Čímž netvrdím,že začmou stavět novoi LL napřesrok. To Určitě ne.
Ale třeba Britové z úsporných důvodů nechají několik let své torpédoborce a fregaty bez protilodních raket, dokud nebudou zavedeny nové typy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.