CDR.cz - Vybráno z IT

Adventura The Last Night přinese pořádnou nálož kyberpunku a libového pixel artu

The Last Night E 3 2017 Uvodni
Nezávislému videohernímu světu jasně dominuje pixel artová stylizace. Navozuje skvělou nostalgii, dává prostor k abstrakci a její tvorba nedosahuje časové náročnosti jako u 3D modelů. Ale The Last Night dokazuje, že i pixel art může vypadat next-genově.

Microsoft rozhodně nešetří s oznamováním nezávislých her pro Xbox One. Další v zástupu je kyberpunková adventura The Last Night. Titul je zasazen do technologické a sociální dystopie a kyberpunk z něj teče proudem. Toto lze vycítit z celkového vzezření hry.

Neony, všudypřítomná ruka zákona, kombinace slumů s vyspělou technologií. Dost možná dojde i na akční pasáže včetně přestřelek jako například v Gemini Rue. O hratelnosti se dozvíme více pravděpodobně později v tomto roce. Nyní už konečně ke grafice.

Grafická stránka tohoto titulu oplývá nebývalou krásou. Vkusně kombinuje pixel art, 3D a filmařské efekty. Dvourozměrné assety jsou zasazeny do 3D prostředí a kombinovány s paralaxním scrollováním a 3D modely, které vyvolávají dojem voxelů (těžko říci, zda se jedná jen o textury nebo skutečné voxely).

Do toho zasahuje skvělé osvětlení, které je podtrženo hloubkou ostrosti, rozmazáním nebo efektem simulující čočku kamery. Kupodivu to vše skvěle funguje, a přináší tak svěží závan modernity do tradičního pojetí pixel artu.

Datum vydání není stanoveno, ale až bude titul hotov, jeho launch bude bohužel omezen na konzoli Xbox One.

Cdre 17

Zdroje: 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Adventura The Last Night přinese pořádnou nálož kyberpunku a libového pixel artu

Žádné komentáře.