CDR.cz - Vybráno z IT

Agony nabídne Danteho dobrodružství napříč peklem a probudí noční můry [GC 2016]

Agony 9
Agony je first-person hororová hra, ve které je hlavním cílem utéct z chřtánů pekelných, ve stylu Danteho. Polské studio Madmind představilo na GamesComu záběry z prostředí hry. A vypadají krásně děsivě.

Sledujte celý týden herní sekci CDR.cz/HRY, kde naleznete zprávy o veškerém dění z německého GamesComu. S námi vám nic neuteče. 

Gamescom Banner 1

Agony se poprvé představilo v květnu. Od té doby zalezlo zpátky do svých pekelných jam, aby o letošním GamesComu opět vylezli s novým materiálem. Hráče vezme na procházku peklem, aby coby jedna ze ztrápených duší bez jakýchkoliv vzpomínek na předchozí život, trpěli tamějšími hrůzami.

Záběry ze hry demonstrují v osmi minutách muka, jakými hlavní hrdina bude nucen kráčet po celý zbytek hry. Zpracování je bez nadsázky hezké a nikterak přehnané. I když, co by v peklu asi mohlo být už přes čáru?

Agony 6

Nemusíte se bát vyzrazení zápletky hry či spoilerů. Nic takového ve videu nenajdete. Nemusíte se ovšem bát, že by hra ve výsledku neobsahovala žádnou příběhovou linii. Představená demoverze byla vytvořena jen čistě pro potřeby prezentace, takže ve hře na hráče čeká spousty další zábavy. Nebo utrpení.

Agony 7Agony 5Agony 3

Představené prvky vlastně nejsou přímo děsivé. Jen znepokojivé. Tichý nářek zmučených duší, krvavě rudé prostředí a hutné stíny na dosah ruky. V pokročilé části narazí hráč na démony a zde začíná pravá stealth hororová akce. Na způsob hry Amnesia: The Dark Descent se zde budete muset schovávat před neporazitelnými nepřáteli. A nedívat se na ně. Jakým způsobem se tato překážka projeví ve hře, není jasné.  

Agony 8

Agony příjemně navozuje dusivou a strašidelnou atmosféru. Není těžké ve hře vytvořit děsivé nascriptované scény, ale abyste měli pocit, že už nezvládnete ani minutu, ale přesto hrát dál na úkor psychického zdraví, to umí jen málokterá hra. Agony k tomu má slušně našlápnuto a ve spojení s kvalitní vizualizací prostředí a grafickým zpracováním má potenciál zařadit se na vrchní příčku hororových her. 

Agony by mělo vyjít v průběhu příštího roku. Na oficálních stránkách studia Madmind můžete průběžně sledovat veškeré pokroky této slibné hororovky.

Tagy: 

Diskuse ke článku Agony nabídne Danteho dobrodružství napříč peklem a probudí noční můry [GC 2016]

Žádné komentáře.