CDR.cz - Vybráno z IT

Airbnb doporučuje hostitelům 24hodinovou prodlevu mezi klienty

Společnost Airbnb vydala příručku obsahující bezpečnostní a hygienická doporučení. Mezi jinými doporučuje i 24hodinovou prodlevu mezi klienty. V České republice se z apartmánů pro Airbnb staly povětšinou levné byty pro dlouhodobé nájmy v centru Prahy.

Zdroj: BalkanEU

Koronavirová krize zasadila krutou ránu celé ekonomice a hlavně cestovnímu ruchu a všem společnostem, které na něm byly existenčně závislé. Jednou z těchto společností je Airbnb, která poskytovala krátkodobé ubytování turistům. Vedení této společnosti zavádí nová hygienická opatření a doporučení, která budou platná po dobu trvání pandemie. 

Veškerá opatření pak budou k dispozici v přehledné příručce, která má zhruba 40 stran. V ní se pak poskytovatelé ubytování mohou dozvědět doporučené nejbezpečnější postupy jak dezinfikovat jednotlivé místnosti nebo třeba jaké konkrétní chemikálie je vhodné využít.

Zdroj: USA Today

Jednou z nově zavedených pravidel je i 24hodinová prodleva mezi jednotlivými ubytovanými hosty, aby se snížila pravděpodobnost možné nákazy. Toto opatření je však dobrovolné a na individuálním uvážení hostitelů. Dá se tedy očekávat, že Airbnb své hostitele nebude nijak kontrolovat, a od případných problémů tak bude moci dát ruce pryč. 

V České republice to poskytovatelé Airbnb i obdobných služeb řeší tak, že nabízí apartmány lidem hledající dlouhodobý podnájem. Důkazem může být náhlý nárůst v nabídce volných bytů v centru Prahy o tisíce za poslední měsíc, avšak za drasticky nižší ceny a výhradně krátkodobě s ročními, ne-li měsíčními smlouvami. Vzhledem k tomu, že nikdo nedokáže s jistotou potvrdit, kdy se vrátí turistický ruch do normálního stavu, je toto jediné možné řešení pro poskytovatele ubytování, jak „přežít.“

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Airbnb doporučuje hostitelům 24hodinovou prodlevu mezi klienty

Úterý, 28 Duben 2020 - 16:00 | DRK | "Airbnb staly povětšinou levné byty pro...
Úterý, 28 Duben 2020 - 12:37 | Jan Novák | No jo, ty breberky se udrží v kapénce na...

Zobrazit diskusi