CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Airbus testuje drony na kontrolu letadel před vzlétnutím

"a zkontrolovat jejich stav včetně sebemenších prasklin materiálu." - To asi těžko. Mikrometrové praskliny se videokamerou odhalí těžko. Chtělo by to při opisování "korporátních" reklamních materiálů víc přemýšlet.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V originalnim materialu je jasne uvedeno - skrabance, poskozeni nateru a promackliny.

Samozrejmne se rozumi viditelne, tedy stejne jako odhali vizualni inspekce technikem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, je to tak. V původním materiálu o sebeMENŠÍM není vůbec nic.

Možná "se rozumí", to nic nemění na tom, že Kolková neumí ani přeložit cizí článek.

Baví mně kolik za to dostávám mínusů, kolika lidem nevadí, že na technickém webu není snaha vyjadřovat se správně a přesně.

(Pro neznalé podotýkám, že to je rozdíl. Malé praskliny, které nelze odhalit lidským okem, se hledají pomocí rentgenových nebo fluoresnenčních metod. Používá se to i v letectví, jenom to asi ještě někdo nepřidělal na dron. I když podle Kolkové asi jo, když to odhalí "sebemenší" praskliny.)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano ano, žádné praskliny materiálu, maximálně tak "popraskaný lak", tedy vizuálně kontrolovatelné vady, nikoliv materiálové vady. To ostatně neumí ani ten technik.

Mám dost pochybnosti, jestli na tom bude ve špatném počasí dron lépe, třeba za silného větru. Nebo když na trup lehce nasněží. Určitě je výhoda, že je menší možnost poškození letounu lehkým dronem než při manipulaci s těžkou plošinou.

Každopádně při tom jak těžko přístupná je většína plochy většího letadla a jaké jsou to všude zde na použití dronů něco může být. Když dron něco najde, stejně tam bude technik, co to půjde zkontrolovat přímo zblízka.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nic proti , ale už to vidím letadlo spadne , dík technické závadě , např : Pitotova trubice bude něčím ucpaná a dron to neuvidí , kdo muže za spadnutí letadla ? dron :) tak si hi žalujte :)))
prostě podle mně lidské oko a mozek ničím nenahradíš :) aspon zatím ne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.