CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Akvizice Microsoftu a Activision Blizzard zablokoval soudce z USA

Jaké by to mělo dopady na konečného spotřebitele? Blizzard stejně není na steamu ani nikde jinde. Má svůj vlastní battle net. Tak by místo toho byl holt na MS store.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trh funguje jen do okamžiku dokud na něm někdo neobsadí většinu. Už pokud jsou na trhu jen dva významní hráči bývá problém. Jakékoliv zužování nabídky je z hlediska zákazníků mínus z principu... Otázka je nakolik to platí v tomto případě. Nemám přehled jaké procento trhu mají activision/blizzard, ale třeba MS má praktiky monopol co se týká OS na PC (a to obzvláště u her) a dovedu si představit že by "svoje" produkty mohl "extrémně zvýhodnit" oproti konkurenci. Vzpomeňme jen jak vnucoval lidem svůj webový prohlížeč?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celé je to nesmysl, akorát si na tom některé úřady a soudci dělají popularitu, jak zabránili těm "zlým", aby mladé lidi připravili o hry. :-/

Z hlediska konzolí je MS s Xboxem totální béčko, i po té akvizici bude pořád dvojka za Sony. Přitom je tu i Nintendo, takže tu 3 konkurenční firmy jsou.

Z hlediska PC je to úplná blbost, protože silnější jako MS se svým Xbox Storem je jak Steam, tak i Epic Store. A jsou tu i další jako je GOG. Konkurence je dostatek. A/B navíc má primárně svou platformu Battle.net, která by se maximálně přestěhovala pod Xbox Store.
OS na PC má sice na hry MS skoro monopol, ale Valve díky Steam decku, vlastně takové PC konzoli (další konkurence) hodně udělalo pro to, aby šlo hrát i pod linuxem. MS navíc nemá jak bránit konkurenci na PC, klienta si může udělat každý a MS nemá u x86 žádnou páku na to, jak tomu zabránit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"MS nemá u x86 žádnou páku na to, jak tomu zabránit." Nemá?
A co třeba sřív kauza s webovým prohlížečem? To oni určují jak se bude chovat windows. A linux z hlediska her na PC přesdtavuje 00 nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O žádné kauze s vnucováním webového prohlížeče nevím. Naopak. Opera si stěžovala u EU, že má málo uživatelů, protože je ve Windows předinstalovaný IE. EU se obrátila na Microsoft a ten obratem vydal ballot screen s možností zvolit uživatelem prohlížeč, jaký chce.
Výsledek byl, že se poměry prohlížečů nijak nezměnily a teda Opera neměla ve svém obvinění pravdu.

MS chtěl takovou páku vytvořit pomocí metro aplikací (UWP). Uživatelé ale prokázali, že nejsou idioti a metro aplikace nepřijali. V normálních x86 EXE nemá MS na uživatele žádnou páku.
Když jsme u toho, ukažme si na idiotské firmy, které nadále UWP aplikace podporují a uživatelům je nutí:

ASUS, MSI, NVIDIA !!!

Od těchto firem hardware nekupovat, pokud nechcete být závislý na Microsoftu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"O žádné kauze s vnucováním webového prohlížeče nevím."
Tak hupky dupky zpátky do školních lavic a studovat...
"Soudkyně Colleen KollarKotelly vyslovila v pátek 1. listopadu zřejmě poslední slovo v kauze Microsoft. Celý proces trval déle než čtyři roky. Microsoft v něm byl obviněn ze zneužívání monopolního postavení v oblasti operačních systémů. V úplném začátku šlo především o integrování webového prohlížeče Internet Explorer přímo do jádra operačního systému. " (euro.cz 2002)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Obviněn nic neznamená.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nebyl jen obviněn a v každé kaze je nejprve někdo obviněn tka už to chodí..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.