CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Amazon chce rozvážet zásilky vzduchem pomocí dronů

Jo jasně už vidím jak někdo uděluje licence na provoz dronů nad městem. Nebo ještě lépe jak si každý létá s čim chce kde chce. Ideálně si pak postavit bojového drona, co bude anonymně odstraňovat konkurenci.
Čím větší provoz tím navíc větší problém s bepečností. A co přelétání nad cizími pozemky?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ok, dejme tomu, že vám to balíček nechá na zahradě, ale vzhledem k doletové vzdálenosti se předpokládám počítá spíše s pokrytím města. A tam to nechá balík na ulici? Zaklepe na okno? To asi ne. Neumím si představit to finální předání balíků správné osobě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V USA běžně. Mě ležel balíček s tabletem před přede dveřmi celý den. Ok, nebylo to velké město. Většina lidí beztak bydlí v obytných zónách v domech.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

V cechach a v mrakodrapech to IMHO skutecne nehrozi. Osobne nechapu, proc se neda resit proste tak, ze si neco objednate po internetu a dovezou to do obchodu za rohem spolu s beznym zasobovanim ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale ono to tak ledaskde funguje. Většinou tedy u eshopů napojených na nějakou síť kamenných obchodů (Dráčik například).

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jedna prodejna na celou Prahu - a tomu rikas na kazdem rohu? Ja vim, ze pokusy jsou, ale i ty nejlepsi maji dost zoufale pokryti a omezeny sortiment.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé využití tohoto nápadu:
http://www.cad-comic.com/cad/

Jinak v úterý a středu by měl odkaz odpovídat, než bude nový díl komixu.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

"Předpokládám, že krabičku, v níž je zboží uloženo, si budete moci nechat." - to se ozvou ekologove, ze je plastova a ze jich prislo vnivec moc. spis bych to videl na moznost vraceni.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak muze se vratit do kontejneru.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A kde sakra pak budou pracovat všichni ti lidé, co doteď roznášeli? K čemu mi bude poštovné za polovinu, když pak nebudu mít práci a nebudu si moct nic koupit? K čemu mi jsou samoobslužné pokladny, platební automaty, atd.? Ty lidi, co byli za těma pokladnama nikdo nepošle vybalovat zboží, ale vyhodí je. Práci strojům, to už hlásali komunisti, ale podle nich se měli mít dobře všichni a ne aby si pár vyvolených vozilo prdel v bavorácích. Technika je fajn a jsem velký fanda, ale nefandím tomu, co bere práci lidem.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Na to, ze jim stroje berou praci, si lide stezovali uz v 19. stoleti. IMHO se od te doby mame lepe, prestoze lidem stroje sebrali opravdu hodne prace ... a vis kolik lidi se zamestna opravami tech dronu? :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je prostý důsledek technického pokroku. Ve chvíli, kdy se nasazení techniky stane finančně výhodnější, než práce člověka, bude člověk nahrazen strojem. Jestliže pokladní svého zaměstnavatele stojí 250 tisíc na rok (mzdové náklady, v podstatě roční superhrubá mzda), a automat bude stát půl mega + ročně pár desítek tisíc na údržbu, tak není co řešit.
Ale to není o tom, že stroje berou lidem práci. To je o neschopnosti lidí, najít si uplatnění a o nutnosti společnosti, se o tyto lidi přiměřeně postarat - dát jim podporu za nějakou symbolickou práci (třeba úklid sněhu, nebo listí).

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

A co všichni ti kováři, podkoní, dráteníci....doby se mění, některá "řemesla" zanikají, jiná vznikají. Kolik bylo před 30ti lety ajťáků nebo programátorů?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to videl i tak, ze vznikne nova "zabava" sestrelovani dronu. A vetsi adrenalin to bude, protoze nikdy nevis co "vyhrajes" za vec. Uplne to vidim v tom videu jak to leti pres to pole kolem tech keru.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Už unikli prvé fotky:
http://i3.kym-cdn.com/photos/images/original/000/653/330/23d.jpg

delivered by hellfire

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.