CDR.cz - Vybráno z IT

Americká společnost Waymo začne v Los Angeles provozovat robotaxi

Zdroj: Shutterstock

Společnost Waymo získala souhlas k rozšíření své služby robotaxi do Los Angeles. Získala k tomu souhlas od kalifornské komise CPUC, ovšem přesto se objevily některé obavy a protesty.

Kalifornská komise pro veřejné služby (CPUC) schválila plány Waymo na rozšíření provozu bez řidičů do určených oblastí v Los Angeles a na poloostrově San Francisco, i přes protesty některých místních skupin a úřadů.

CPUC přijala protestní dopisy od města South San Francisco, hrabství San Mateo, ministerstva dopravy Los Angeles, dopravního úřadu okresu San Francisco a Aliance pracovníků taxislužby San Francisco. Tyto protesty byly předloženy poté, co Waymo v únoru pozastavilo své operace kvůli nehodě, která se stala v prosinci předchozího roku.

Zdroj: Shutterstock

Starostka Los Angeles Karen Bassová vyjádřila obavy z rozšíření provozu autonomních vozidel ve městě, a podobně se vyjádřil i David Canepa, viceprezident dozorčí rady okresu San Mateo. Mluvčí Waymo Julia Ilina však ujistila veřejnost, že společnost bude při zavádění služby postupovat opatrně a zatím nemá plány na rozšíření svých operací v San Franciscu.

Ilina také zdůraznila, že Waymo bude i nadále úzce spolupracovat s místními autoritami a komunitami. Navíc CPUC obdržela dopisy podpory pro expanzi Waymo od 81 organizací a jednotlivců, včetně skupin pro seniory, osoby se zdravotním postižením a dalších zastánců dopravy.

Diskuse ke článku Americká společnost Waymo začne v Los Angeles provozovat robotaxi

Žádné komentáře.