CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Analýza DNA mamutů odhalila důvody jejich vyhynutí

Takže ti mamuti, co jsou zamrzlí v permafrostu s žaludkem plným čerstvého žrádla, vyhynuli kvůli chybějícímu čichu, jo? Tak to je fakt pecka :-)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No jo, mamutí máma jim říkala, ... meze už jsou studený, už bys neměl tolik trtkat nebo se nastudíš. A měla pravdu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jinými slovy roč vyhynuli mamuti rozhodně nezjistili. Stav posledních pár přežívajících kusů neříká nic o tom proč jich už bylo tak málo...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Každá omezená populace zajde na degeneraci . Podívejte na zhoršující se profil typického amerického prezidenta .....U Francouzů i Germánů to zatím spěje k hrdému křížení s inženýry z Afriky , ale spíš si dřív nasadí další blechy do kožichu než zvednou produktivitu . Instagram , Twitter, Facebook nástroje masové destrukce ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Norové by mohli vyprávět. Jinak si nemyslím že by u homo sapiens sapiens hrozila degenerace na úpadek populace. Spíš vyhynutí na základě preslechteni...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když se ale podíváte např. na to, jak funguje vedení EU, znaky denerace a neschopnosti elementárního logického uvažování jsou u mnohých z nich nepřehlédnutelné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to zcela přirozené, protože podle aktuálních poznatků vede snížení populace pohlavně se rozmnožujících druhů pod určitou úroveň k aktivaci evolučních procesů, které mohou vést nejen k degeneraci a vyhynutí jako v tomto případě, ale i k vývoji zcela nového druhu. Právě tato geniální vlastnost vede k tomu, že může být země osídlena rozvinutým životem po tak dlouhou dobu, přestože se v průběhu věků mění podmínky na zemi zcela zásadním způsobem. Z tohoto důvodu třeba u lidstva nehrozí, že by se nějak zásadně vyvinul v nový druh. Klasická Darwinova teorie o přirozeném výběru zde tak úplně neplatí. Doporučuji rozhovor s evolučním biologem Jaroslavem Flegrem v Hydeparku civilizace, kde se o tom dozvíte více.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no nevím prvně se našly mamuti kteřé zmrzly tak rychle že mněly ještě nenatravenou potravu v žaludku a taky v hubě :) ale od najky jednosmněrky (jednosměrně zamněřený člověk ) se dovíme že mamuti vymřely diky malemu počtu a male genetické rozmanitostí :)))) asi ten co tuhle radoby teorii vymyslel, nikdy neslyšel o divokých prastech které se vesele množí mezi přibuznýmy ! jsou hodně přemnožená ! sem tam se najde najky mutovany kus ale většínou je sežrán (divoka prasata jsou kanibaly ) dříve než si ho mysliven všimne aby ho picnul :) dokonce sem viděl 3 nohé prase nemnělo jednu nohu od narození :)))
to same se deje u vysoké sem tak se najde zmutovaný kus třeba má nesmyslně rostle paroží atd , ale že by to najk vadilo celkové populaci není vidět :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.