CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Android aplikace míří na Chromebooky! Znamená to konec pro Remix a Phoenix OS?

Bez flame by mě zajímalo, jestli chríme os umožnuje běh několika aplikací zároveň. Dám příklad nechutnou vlastnost androidu kdy mám v chrome otevřené video, přepnu na novéu záložku a video se zastaví.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Nejen Androidu, tato limitace je i na straně IOS. Jde jen o softwarové omezení pro mobilní verze prohlížečů, jestli to postihuje Chrome verzi ... nevím, zajímavý dotaz :)

PS: Osobně se pro mě touto změnou začínají chromebooky stávat zajímavé ... ne teda ty vybavené Atomy. Měl jsem v plánu dualboot nebo HTPC s Remix OS, ale tohle možná změní plány ... no uvidíme.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

"ne teda ty vybavené Atomy" a cim? ARMem?:o) Jinak si davej bacha, oni nekde rvali 16 i dokonce jen 8GB disku .... a kdyz pak zjistili, ze lidi jsou "hovada" a jsou schopni i na vetsinu tech darovanych americkemu skolstvi dostat windows, tak zacali zamykat boot loader, aby misto s windows, chromebooky koncili ve spalovne, tak bacha na to:)

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Číst umím děkuji pěkně.
Verzi s Tegra K1 jsem neměl na mysli, vyrábí se i U celeron verze, i7 verze od Google, atd... nejsou to "jen" BayTraily.

PS: Celkem mě překvapila informace, že Chromebooky se v USA prodávají aktuálně lépe než Mackbooky.
Dávat bacha není na co ... no možná tak na fanatiky OS platforem.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Taky me to prekvapilo .... zvlast, kdyz zarizeni, ktere vyzaduje permanentni pripojeni k netu, po sobe na internetu dle statistik nezanechava temer zadnou stopu:o)

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Vyžaduje permanentní připojení k internetu ... vážně?

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

"Bez flame by mě zajímalo, jestli chríme os umožnuje běh několika aplikací zároveň. Dám příklad nechutnou vlastnost androidu kdy mám v chrome otevřené video, přepnu na novéu záložku a video se zastaví."

To se teď právě zkomplikovalo. Chrome OS a jeho aplikace z Chrome Web Store ANO. Je to Linuxové distro s klasickými desktopovými vlastnostmi (virtuální paměť, plnohodnotný multitasking) a verze Chrome v něm použitá je ta desktopová, nikoli mobilní, včetně podpory Flashe.

Ovšem, aspoň podle toho videa v článku, Android aplikace puštěné na Chrome OS se budou nadále řídit způsobem běhu aplikací v Androidu M, tj. jedna aktivní aplikace (neaktivní jsou pozastavené) a automatické zavírání aplikací při nedostatku paměti. Něco jako tomu bylo u Windows Store aplikací ve Windows 8.

Což je IMO škoda.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Jinymi slovy se chromy os preinstaluje na prachsprosty android na dotykovych zarizenich .... nedotykove maji smolika, leda vyvojari upravi aplikace.
Jinak me vyslovene udivilo to cislo, 2 miliony "aplikaci":o) Nedavno to byl "jen" milion ne? Z kama si vubec tyhle cisla vytahujou? Kdysi jsem videl realne cisla aplikaci, bylo to v radu tisicu, pote, co se vyhazely vsechny ty pokusy a testy s cca 0 stazenimi ...
Jinak teda chromyos, to jeste existuje? Ja myslel, ze uz chrome booky zarizli.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

V Androidu standardně funguje myš jako ovládací zařízení, jen snad některé hry neumí s myší pracovat ... to je toho ;)

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.