CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Android KitKat nejspíš bude aktualizovat core aplikace skrze Play Store

"což je způsobeno v řadě případů především laxním přístupem výrobců telefonů" ..... je to otevreny system, kdyby byl napsan firmou, ktera ma nejake zkusenosti, tak by se dal upgradovat centralne a nebyly by tu rok stare telefony, ktere nikdy nedostanou zadny bezpecnostni update ....

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

kdyby starší telefony dostávaly aktualizace, optimalizace apod. tak se ty nové nebudou moc dobře prodávat, výrobci telefonů se bojí že dopadnou jako pc trh

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

nakonec tak stejne dopadnou

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Rekl bych, ze to nakonec dopadne tak, ze google s tema vyrobcema telefonu ztrati trpelivost a proste z kazdeho telefonu, ktery se nenecha normalne upgradovat, udela cihlu.

"Pri pokusu o upgrade software telefonu doslo k chybe. Jdete k prodejci a pozadujte v ramci zaruky bezplatnou vymenu za novy model."

Vyrobci budou zbrblat, ale vlastni OS schopny konkurovat androidu udelat nedokazou, tak se smiri s PC cestou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vyborna myslenka

Takze ve finale to zaplati prodejce, protoze vyrobce se jim vysmeje s tim ze na sw update se zadna zaruka nevztahuje ani ho nikdo nezarucuje.

Potom to skonci tak, ze prodejce si da totez do svych zarucnich podminek - od 1.1.2014 se vyrazne meni zaruka - takze jediny kdo skonci s bricklym telefonem bez moznosti aktualizace bude kdo? Zakazniiiik.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Zas nekdo cetl hovinky a jejich reklamu na jistou advokatni kancelar?:) Na zarucnich podminkach se v novem zakoniku absolutne nic nemeni .... teda aspon nic, co by jakkoliv znevyhodnovalo zakaznika, prave naopak.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jak dopadl PC trh? Ze se uz neprodava tolik novych pocitacu, kdyz jejich vykon uz leta stagnuje? Ne jak v dobe, kdy co rok, to 2x rychlejsi pocitace ..... lidi nepotrebujou upgradovat. Kupujou akorat nove za 4+ let stare pocitace a ty, co se proste odporouci do vecnych lovist ......

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vykon nestagnuje. Stagnuji naroky OS a softwaru...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Zakaznik si koupi za 200/300€ zarizeni a pak mu vyrobce rekne jo update bude co nevidet, kdyz ale vidi ze Aziati a Americane uz davno jedou na 4 generaci-A a jemu stale visi verze 2.3.5/6 s tim ze je Evropan a pri dotaze na aktualizaci cez OTA to rekne zadna nova aktualizace kto je pak vul a kto pravem trati nervy? no vul je hlavne Samsung s jeho deseti modely telefonu a nervy straci zakaznik. Jedna sa hlavne o modely Samsung Galaxy SII a Ace II kde update/prechod z 2 generace na 4 byl oficialne uveden v dubnu a u nas stale nic! Jako nak si strcej ty svoji chytry telefony do prdele, co mozna garantujou je rocni aktualizace na 600€ smartphone a potom modli se. V tomhle se mi libila Nokia N8, pri uvedeni prisla se Symbianem v3, pak verzii Anna a po case Belle(i kdyz mirne osekanou z plneho uvedeni pro 808) ale prece. Apple v tomhle nema konkurenci, znamym na iPhone 4 bezi iOS6 a ted se dockaji i 7 generace(cekaji az se vyladi chyby). Android neni jednotny operacny system proto je problem ho aktualizovat, naproti tomu je otevreny ale prece kdyby se vyrobci v aktualizaci zjednotili s Google-m a pak nak si tam davaji svoje prasarny(crapware).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.