CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Android problémy: Je tu plno nejen pirátů, ale i klonů!

Ale ne, to prece není mozne...tyhle zle zle věci se prece deji jen na Windows, protože za to muze zly zly Microsoft, a to tim, ze je zly zly....
Zatímco Android je dobry dobry a na ten zadne viry nejsou a nikdo tam nepirati a vse je takove slunickove, ne?
Teda, ja o tom porad ctu, tak jsem myslel, ze to tak je, no...

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jako že když zakážu lidem programovat něco podobného, co už udělal někdo jiný, tak to bude lepší?

Já v tom vidím závan nostalgie - v těch dávných dobách, kdy když se mi něco líbilo, tak jsem si to ... naprogramoval. :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim teda, ze je to presne naopak. Slysel nekdy nekdo o nejake inovativni open source aplikaci? Mozna by se daly spocitat na jedne ruce ..... vsechno je to jenom: opensource xy je alternativa/klon k te hrozne a spatne komercni aplikaci qw od firmy ab. Slysel uz nekdy nekdo o komercni aplikaci, ktera by byla alternativou/klonem nejake open source aplikace?:)
Ono neco skutecne vymyslet je celkem drina .... kdyz nekdo na necem dela mesice, roky a pak prijde umasteny pubertak, co to jako "megaowner" zvladne preprogramovat a jeste jako opensource za vikend a jeste si mysli, jaky je bombardak, tak se cloveku otvira kudla v kapse a vytane na mysl jak jsou SW patenty jeste mirne ......

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Víš ty vůbec co plácáš?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dle minusu a slozeni zdejsich diskutujicich, to jen potvrzuje, ze mam pravdu:) Nikdy nikdo o zadne inovativni opensource aplikaci neslysel:)))

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Ne spíše už všichni dobře znají místního pepka vyskoče a uměleckého elektrikáře BTJ

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Moje řeč. Nejlepší bude prostě doma zakázat programovat, aby náhodou někdo nezačal psát něco, co by v budoucnu mohlo začít něčemu konkurovat. Protože jediná komerční aplikace pro daný účel bohatě stačí všem na věčné časy.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak o tom se ví moc dobře, že to Google rozjel dobře (z hlediska trhu), ale né zrovna nejlíp (z technického hlediska).
Máme tu prostě tunu variací děravých androidů bez podpory, i sám Google zahodil podporu u Nexusu po 18 měsících, což je ještě dřív, než skončila jeho záruka. Takže výkonné Androidí botnety se blíží.
Pak tu máme zástup značkových výrobců telefonů, kteří záměrně mrší firmware (Samsung, HTC, Sony ...)
Odezvy Androidu jsou také žalostné, Google to zatím bude řešit pomocí ART, kde vypadají reakce mnohem lépe. Uvidíme, zda mu to pomůže dohnat konkurenci.
A jak už jsem mnohokrát zmínil, Čínská MIUI rom vypadá jako slibný začátek budoucnosti. Vyladění, podporované zařízení třetích stran, pravidelné aktualizace, možnost dvou fw v telefonu s tím, že se lze vrátit v případě nespokojenosti s polední aktualizací atd. atd. atd. A je to samozřejmě vylepšená kopie iPhone rozhraní, hodně vylepšená.
Jen škoda, že to mají uzavřené.

Zdar Max

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak buď to časem opraví Google sám, nebo ho dřív nebo později někdo forkne. :-) Blbé je to, že současné projekty jsou prostě hrozně velké krávy, takže i ten fork samotný by byl hrozně finančně náročný. Kde jsou ty doby, kdy si třeba takový Larry Wall řekl, že by bylo dobré udělat programovací jazyk, tak si jej napsal a nějakou dobu i v podstatě sám udržoval...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Max: jak by měl v tohle pomoct ART?

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec nijak protože ART urychlí pouze spuštění aplikací. Polovina lidí včetně autora tohoto nesmyslného článku vůbec neví co mluví.
Autor nakonec popírá sám sebe.
Takže bude přibývat fremium modelů a zároveň hacklých aplikací? Není to trochu protimluv? Proč hackovat freemium...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč hackovat freemium? Přece abych nemusel ve skutečnosti platit za nový mise, levely, virtuální peníze, virtuální Gold, ale měl to všechno zadara :)

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Záleží jak je freemium postavené v naprosté většině nedokážeš udělat vůbec nic.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Podle mych omezenych zkusenosti tam vetsinou nejaka dira je. Nejsem cracker, analyzy si delam sam pro sebe nebo pro svoje znamy, takze verejne o nicem psat nechci. Jakej model treba pouzivate vy? Muzes dat odkaz na nejakou hru, kde pouzivate freemium?

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Osobně jsem pracoval na dead effect máme přes milion stažení a žádné problémy s cracky freemia. Jediné země kde se nepoužívají origo verze jsou země kde není google play.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna ART jsem nezkoušel, protože na tak nový android nemám telefon, každopádně mám zprávy od lidí, že spouštění aplikace je vesměs stejný, ale aplikace jako taková běží svižněji (má lepší odezvy apod.)
Každopádně odezvu prostředí jako takového to neřeší (za předpokladu, že nebudou kompilovat i nějaké core součásti).
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kopírování úspěšných aplikací je v pořádku. Znamená jejich evoluční zdokonalování ve prospěch uživatelů. Kdyby originální nápad zůstával majetkem původních vývojářů, bylo by po evoluci. Vývoj aplikace by mohl buď ustat, nebo by se mohl ubírat směrem, který sice není pro uživatele nejlepší, ale monopolní autor ho za nejlepší považuje.

Je to dobře vidět na Windows. Microsoft se rozhodl, že pro něj bude dobré plně kontrolované, nehezké Metro a tak ho tlačí bez ohledu na protesty a negativní reakce. Kdyby mohly nová Windows nabízet i jiné firmy, jistě bychom se dočkali nejenom nových Windows s ovládáním a vzhledem WXP/W7 (jaké by uživatelé chtěli asi nejvíc), ale možná i něčeho lepšího. Jenže MS nic neohrožuje. Má na svůj standard monopol. Ohrozit ho může jedině jiný standard, který ovšem zatím neexistuje.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Ciste kopirovani v poradku samozrejme neni. V poradku je, kdyz neco okopirujete a vylepsite. Obavam se, ze rada tech klonu vycerpala veskerou invenci vymyslenim odlisneho nazvu, coz je stejne houby evoluce jako kdyz vyvoj ustane. Problem je, jak ty dva pripady odlisit ... zvlast pokud se to nekdo rozhodne nedejboze resit zakonem. Oh, wait ... ono se to vlastne zakonem resi a odlisovat to se nikdo ani nesnazi.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.