CDR.cz - Vybráno z IT

Anthem od Bioware nebude na PC podporovat modifikace

Vývojářské domy dělají stále menší rozdíly mezi jednotlivými platformami, aby se hráči žádné z nich necítili ukřivděni. Jelikož konzole mají omezené možnosti z hlediska modifikací, mnohdy takovou možnost nedostane ani PC verze. Podobného osudu se dočká také Anthem.

Anthem zazářil ve světlech reflektorů již na loňské E3 2017, kde všechny oslnil svými vizuálními efekty a skvělou grafikou v kombinaci s atraktivním tématem mechanických obleků, tzv. Javelinů. Hráč se o tyto válečné obleky stará a upravuje je k obrazu svému skrze RPG mechaniky, a to v prostředí otevřeného světa, který může sdílet s dalšími svými přáteli v rámci kooperativního režimu.

Už dnes je patrné, že BioWare má k úspěchu svého Anthem všechny správné ingredience. Fanoušci předešlých her společnosti však možná zavzlykají nad absencí romantických možností v příběhu, respektive možnost vybudovat si vztah s některou z herních postav, jako tomu bylo v Dragon Age či Mass Effect.

V souvislosti s právě probíhajícím GamesCom 2018 se dozvídáme další smutnou zprávu, a to absenci podpory modifikace na PC platformě. Přestože se jedná o faktor, který zanedbává drtivá většina videoher, u titulů od společnosti BioWare tato mezera zamrzí. Na druhou stranu, při pohledu na multiplayerový žánr Anthem se není čemu divit.

Předešlé tituly od BioWare byly výhradně singleplayerovou záležitostí, kde modifikace zasahovaly pouze do zážitku jednotlivce. V případě Anthem se ovšem jedná o sdílený svět s ostatními hráči, a tudíž by se podpora modifikací mohla snadno zvrtnout. Ať už v rámci vzájemné nekompatibility mezi uživateli, nebo čistě zvýhodněním některého z nich.

Kreativní režisér absenci modifikací okomentoval slovy, že by rád podporu modifikací přidal, jenže technologie na to není připravena. Hlouběji však detaily tohoto rozhodnutí nezná z vnější strany dveří nikdo. 

Anthem vychází 22. února 2019 na PC, Playstation 4, Xbox One. V novém světle se stihne ještě ukázat ve dnech 31. srpna až 3. září 2018 v rámci konference PAX West. Snad se ještě nějaké novinky dozvíme v souvislosti s právě probíhajícím GamesCom 2018, kde Electronic Arts v posledních letech omezují svoji přítomnost. 

Diskuse ke článku Anthem od Bioware nebude na PC podporovat modifikace

Žádné komentáře.