CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Aplikace Bez Andreje je na AppStore populárnější než Facebook

Koukám, že dotyční by byli raději, kdyby ty společnosti vlastnil zahraniční vlastník (a peníze tak putovaly mimo republiku) jako většinu našeho průmyslu......

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A jéje moralisti a nacionalisti dorazili do diskuzí ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moralisti a nacionalisti? Ten kdo používá zdravý rozum na místo politiky s využitím emocí snad není ani jedno z toho....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, on jim to jenom umoznuje, nepochybne taky za svuj podil. Nevsimnul jsem si, ze by krom tech jeho teatralnich reci, taky neco opravdu funkcniho udelal - at uz z pozice ministra financi, nebo te jeho aktualni. To ze zautocil proti nejmensim, mistnim podnikatelum by se dalo naopak nazvaz protikladem.

PS: Mel sem za to, ze on sam je se Slovenskou narodnosti vlastne taky zahranicni vlastnik. Jedinny rozdil je v tom, ze si to mistni zdaneni kompenzuje nekde jinde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Má české občanství, národnost v tomhle nehraje roli... A kde platí daně ten jeho agrofert na falklandách nebo v čr? Může se mi jeho postup či osoba nelíbit jak chce ale furt je to lepší než když 200 miliard každej rok odteče nadnárovním koncernům do zahraničí jen na dividendách...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a zamyslel jste se nad tim proc tech 200mld musi odteci ? respektive proc mame takovy podil zahranicnich vlastniku vs ceskych ?
Neni to treba tim ze komunisti a posleze STBaci (v 90 letech) rozkradli co se dalo a zadny cech tedy nemel prachy nebo funkcni podnik - musel tedy prijit zahranicni kapital ? Nebo by bylo dle vas lepsi tuhle cestu neotevrit (prichod zahranicniho kapitalu) a pockat treba 50 let nez cesi znovu vsechno co za prvni republiky bylo vytvoreno a komousema zniceno vytvori znovu ?

Jak jsou fsichni chytry jak radia to je na tom to zarazejici, ale prilozit ruku k dilu to uz moc lidi nebavi...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Pamatuju se na "českou cestu" privatizace a jaký to byl průser.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Po bitvě je každý generál, takže i já. Měli jsme jít cestou Číny. Chceš podnikat v ČR? Založ podnik s povinným podílem české firmy jinak táhni ty zahraniční pijavice!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Což by nefungovalo, protože nejsme zemí s miliardou obyvatel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„A kde platí daně ten jeho agrofert na falklandách nebo v čr?“

To je dost sporné tvrzení.
Agrofert v první řadě z rozpočtu čerpá mnohem víc, než platí na daních, takže z pohledu státního rozpočtu by bylo mnohem lepší, kdyby působil v nějaké jiné zemi.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"Agrofert v první řadě z rozpočtu čerpá mnohem víc, než platí na daních, takže z pohledu státního rozpočtu by bylo mnohem lepší, kdyby působil v nějaké jiné zemi."

Tiež si myslím. Treba zrušiť agrodotácie, Babiš by mal prepustiť všetkých českých zamestnancov a dovážať dotované potraviny z Nemecka, Francúzska.
Tiež sa čudujem Babišovi, prečo nepresunie Agrofert do Holandska tak ako Kellner a neplatil by na daniach nič, evidentne Čecháčkom ide o to, aby žiaden miliardár neplatil dane v ČR. Alebo ako Českí športovci do Monaka. Evidentne Čecháčkom vadí, ak niekto úspešní v ČR platí dane.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

„Treba zrušiť agrodotácie, Babiš by mal prepustiť všetkých českých zamestnancov a dovážať dotované potraviny z Nemecka, Francúzska.“

Jo, klidně, proč ne.
Aktuálně by se zaměstnanci obratem uplatnili jinde, majetek by určitě šel využít tak, abychom na to nemuseli doplácet a jestli mi občané Německa a Francie chtějí přispívat na moje jídlo, proč ne.
Ale ono o potraviny nejde, spíš o biosvinstvo do paliv, které se klidně může zrušit, protože nemá jiný smysl, než že na tom Babiš vydělává.
Protože z jakéhokoliv jiného pohledu je absurdní vyrábět z řepky menší množství a méně kvalitního paliva, než spotřebujeme na vypěstování té řepky, a ještě na to platit dotace.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je super že máte skvelé uplatnenie pre cca 30 000 Babišových zamestnancov a veľmi radi namiesto Českých potravín budete kupovať dotované Nemecké, Francúzske. To vám už nevadí, že sa dotujú z peňazí EÚ, t.j. aj z tých od ČR?

Bojovník proti biopalivám. Kto že ich odsúhlasil, zaviedol? Snáď nechcete tvrdiť, že Babiš. Napíšte ktorí politici, ktoré politické strany to zaviedli. Ale vám asi ide o Babiša, nie o tých, ktorý zaviedli dotácie, biopalivá.

Len prečo sa už nespomínajú korunové dlhopisy? To bol škandál! Babiš použil korunové dlhopisy, aby okrádal ČR!
Síce to vymyslel Kalousek, presadil to Kalousek a ako sa ukázalo, využila ich aj verejnoprávna ČT, aby okradla štát na daniach, využili to aj iní sponzori politických strán a z ničoho nič, o korunových dlhopisoch je ticho. To na ČT ich spomínali svojho času niekoľkokrát denne. Až kým sa neprevalilo, že ČT ich využila tiež. Verejná inštitúcia, platená občanmi ČR využila korunové dlhopisy aby okradla štát o dane. Ale Babiš je ten zlý. Lebo využil zákon, ktorý vytvoril niekto iný, pre svojich sponzorov.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nemáte něco jiného než „může za to Kalousek“?
V angličtině se tohle nazývá red herring.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Radšej napíšte kto vymyslel korunové dlhopisy a uzákonil ich. Predpokladám že meno Kalousek medzi tými nebude. Šup sem so zoznamom kto zaviedol toto okrádanie štátu a potvrdenie, že Kalousek s tým naozaj, ale naozaj nič nemá, za všetko môže Babiš.

Otázka bola, prečo sa už nespomínajú korunové dlhopisy. Prečo sa už nespomínajú, keď vraj Babiš je zlodej a okrádal štát cez korunové dlhopisy, prečo ich už Kalousek nespomína? Prečo ich TOP09, Piráti, ČT nespomínajú? Prečo prestali vadiť korunové dlhopisy, ktorých nezdaňovanie využila i ČT? Ktoré zaviedol kto?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se Zmr. soudruhu Burešovi agentovi STB prokázalo, že je kanibal a po večerech pojídá malé děti fritované v řepkovém oleji, stejně se najde někdo kdo ho bude hájit - kdo Vás platí? :) . Co vůbec víte jako Slovák o situaci zde? Na rozdíl od předchozích mafiánů, tento se neštítí dělat legislativu pro svou potřebu přímo, bez zlobovaných politiků .....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Co vůbec víte jako Slovák o situaci zde?"
To čo som napísal a vy na to reagujete nejakým psychopatickým výjavom o kanibaloch , fritovaní detí v repkovom oleji.
Pokiaľ neabsolvujete psychiatrickú liečbu, vyhľadajte odbornú pomoc čo najskôr.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Koukám další nesmyslná argumentace. Když zruším nablblé zemědělské dotace, tak jednak přijde Babiš o kšeft a hlavně nebude žádný důvod dovážet potraviny z Německa nebo Francie. Ti to bez dotací levnější mít nebudou. Maximálně tak Poláci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže požadujete zrušiť dotácie pre Babiša v naivnej predstave, že potom ich zrušia aj Nemci a Francúzi a vy budete kupovať potraviny, bez dotácií od koho?
Že by zas od Babiša, tentoraz bez dotácií a drahšie?
Alebo vám ich ponúkne niekto bez dotácí lacnejšie a chudák babiš skrachuje, lebo jeho nedotované potraviny budú drahé, zatiaľ čo iné nedotované potraviny budú lacné?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jaké daně máš na mysli? On žádné daně ve skutečnosti neplatí - objem dotací je vyšší, než objem daní, které celý holding odvádí státu.
Další věc je, jak likviduje svou konkurenci...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštne, že dotácie solárnym barónom nevia, vadia agrodotácie pre Babiša. Tie isté dotácie by dostali aj Nemci s tým rozdielom, že v ČR na dani by nezaplatili nič.

Dotácie je politika štátu na podporu niečoho. Nepochopím, prečo niekomu vadí niekto kto využije možnosti ktoré mu štát ponúka a nie niekto, kto vytvoril tieto možnosti.
Vám vadí Babiš, že legálne podniká a legálne využíva možnosti dotácií. Vám nevadia politici, politické strany ktoré zaviedli tieto dotácie. Vám vadí niekto, kto jedná podľa platných zákonov a predpisov.

Ako keby vám nevadil politik ktorý zaviedol dotácie na školské obedy, ale vadí vám dieťa, ktoré dostane obed zadarmo, lebo využilo dotáciu na jedlo, ktoré mu štát umožnil.
Sociálne dávky sú tiež dotácie. Prečo vám vadia vám ľudia ktorí využijú svoje zákonne právo a nie tí, ktorí tie zákony vytvorili, schválili?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Stát žádný prachy ale nemá, nejdřív je musí někomu ukrást. Verstehen?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nie to neviem. Ja viem že štát vydáva, emituje peniaze prostredníctvom štátnej Národnej banky, ktoré sú majetkom štátu a štát kontroluje ich obeh , použite a trestná ich poškodzovanie, faľšovanie.
Vy evidentne máte iné informácie a vlastné prachy, nejaké neštátne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

On je vlastní zahraniční vlastník, Babiš je Slovák¹ :-)

Ale mně je celkem jedno odkud je vlastník, ale mohl by žít za svoje peníze a ne za moje.
Přečtěte si ten příběh kterak se Andrej miliardářem stal a zjistíte, že jeho „byznys“ spočívá řekněme v přesunech státního majetku do vlastní kapsy.

______
¹ Babiš je národností Slovák a občanství má dvojí, ČR i SR.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je pozoruhodné, ako Čecháčkovia majú Babiša za zahraničného vlastníka, ktorý tak nejak nepatrí Česku, aj keď zo zahraničia dováža peniaze do ČR, vrátane ziskov zo Slovenska, Nemecka, Francúzska a zdaňuje ich v ČR, narozdiel od Českých hviezd (vrátane športovcov) a milionárov, miliardárov, ktorí zdaňujú v daňových rajoch mimo ČR
a neváhajú proti Babišovi bojovať také internacionálne hviezdy, ako TOP09, ktoré vítajú Afrických a Arabských migrantov, dalajlámu, dajú si čierneho maskota do parlamentu, obhajujú Vietnamcov a jediný problém majú so Slovákmi, kde oficiálne žiadajú, aby mali tlmočníka

středa 7. května 2014
Daniel Korte (TOP 09) následně na základě zákona o jednacím řádu požádal, aby Babišova vystoupení byla tlumočena do češtiny, neboť ta je jednacím jazykem komory. Korte označil Babišova vystoupení za „hatmatilku”.

Předsedající jeho požadavek odmítl s tím, že Babiš mluví česky. I další poslanci poukázali, že jejich čeština není s ohledem na užívání nářečí zcela ideální, a zajímali se proto, zda i jejich vystoupení by neměla být tlumočena.

Je úžasné, že skupiny ktoré by život položili za drogy distribujúcich Vietnamcov, ktorí sem prišli z Vietnamu, za černochov plaviacich sa z Afriky, za Rómov mlátiacich gádžov, majú transparenty Refugees Welcome (antifa, Klinika, Piráti, TOP09) zároveň každú chvíľu posielajú Okamuru do Japonska, Babiša na Slovensko a to všetko najlepšie cez Bakalové média.

Mňa v diskusiách na Horné Uhry, (na idnes, ktoré vlastní Babiš a strašne im vadí Babiš a nič od neho nechcú, len šíriť cez jeho web nenávisť) posielali tvrdí zástanci migrantov, internacionalizmu, voliči Drahoša, TOP09, antifašisti.

100 rokov vzniku ČSR, problém ČR nie sú Vietnamci, Afričani, miešanci, moslimovia, ale Slováci.
Navadí že priemysel ČR vlastnia Nemci, Kórejci, Francúzi, všetci vyvážajú mld. Kč ročne mimo ČR. Vadí Slovák Babiš, ktorý zdaňuje v ČR a nie ako športovci, reprezentanti ČR, v Monaku.
Nevadí Nestlé, Mondeléz, vadí len Babiš, ten migrant, cudzinec Slovák Babiš.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jde o mě, v první řadě je mi úplně jedno, odkud pochází nějaký vlastník firmy.

Nevidím důvod, proč by firma měla být lepší jen díky tomu, že vlastník je z ČR.
Na druhé straně, když už to někdo vytáhne, je dost legrační argumentovat zrovna Babišem.

Babiš není ani český, ani podnikatel.
Je to Slovák a je to expert na odsávání státního majetku do své kapsy.

To první mi nevadí, to druhé mi vadí dost.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Babiš není ani český, ani podnikatel.
Je to Slovák a je to expert na odsávání státního majetku do své kapsy."

Napríklad ktorý státne majetek?
Je s podivom, že Babiš začal vadiť až keď sa dal do politiky. Predtým bol chrumkavý pre všetky politické strany, ktoré ku nemu chodili prosiť o sponzorstvo.
Hlavne že nevadí Bakala, Kellner, Janeček. Morálne to autority, hlavne české.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Krásná ukázka podsouvání nesmyslu. Aneb tvrdíte něco, co nikdo neřekl a ani to z článku nevyplývá, ale vám to slouží ke kritice jiného názoru. Taková pěkná goebbelsovina.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z článku vyplývá, že někdo se snaží působit na lidi aby nekupovali zboží od českých společností vlastněných společností pana Babiše. Těch českých vlastněných českými plastníky, kteří by mu konkurovali tu zas tka moc není. Využívá k tomu politiku a emoce. A jasně že tvrdím něco co "nikdo neřekl", proč bych měl jen papouškovat něčí nesmysly?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na to, abych nekupoval uzeniny od Agrofertu stačí mít základní chuťové buňky a povědomí o éčkových svinstvech, kterými je cpou.

Někdo nechce kupovat cizí zboží, jiný nechce dotovat pana miliardáře. Třetí zase nekupuje Apple. Tak to na tom světě chodí. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kupujte kvalitné české výrobky od Mondelez, Nestlé.
Aplikácia nie je o chuťových bunkách, ale o etnickej nenávisti.
Nie je to aplikácia, podľa čiarového kódu vám ukážeme bio kvalitu, ale ukážeme vám, čo si nemáte kúpiť v ČR vyrobené v ČR od Slováka Babiša, ale od Nemca, vyrobené v Nemecku, Francúza, vyrobené Francúsku, alebo od Poliaka vyrobené v Poľsku, od Vietnamca v Sape si to kúpte, lebo tým nepodporíte Slováka Babiša a jeho výrobu v ČR.

Je zaujímavé, že nevadí Hamé, ktoré vyrába Májku, kde pod rovnakým názvom menia obsah mäsa podľa objemu obalu, že predávajú výrobky plné odpadu, separátu, ale aplikácia Bez Hamé nie je.
Mondeléz kúpil České cukrovinkárne, znížil obsah hodnotných surovín (kakao), zvýšil obsah cukru, ale aplikácia Bez Mendeléz nie je, to žrať šmejdy Čechom nevadí, hlavne že to je bez Babiša, ktorý zdaňuje zisky v ČR.

Bakala, Kellner, Janeček. Zvláštne, že títo nevadia, ktorí zhodou náhod financujú politické strany, bojujúce proti Babišovi. Ktorých podnikanie, no. Rusofóbnej TOP09 nevadí v Rusku podnikajúci Keller. Ani tunelár Bakala, ani špekulant migrantofil Janeček.

Kde zdaňuje najbohatší Čech Kellner?
Petr Kellner (* 20. května 1964 Česká Lípa)[1] je český podnikatel, majoritní vlastník (98,92 %)[2] v Nizozemsku registrované holdingové společnosti PPF Group N.V.
Mimo ČR. Vadí? NEVADÍ!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ty to tvrdíš o ostatních, kteří nic takového neřekli. Ale to víš moc dobře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já na to upozorňuji ty co tu pitomost propagují, tak demagogicky nezaváděj řeč jinam...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže cituji tvojí větu: "Koukám, že dotyční by byli raději, kdyby ty společnosti vlastnil zahraniční vlastník (a peníze tak putovaly mimo republiku)"
Jinými slovy, ty tvrdíš, co by dotyční chtěli. Nic takového ovšem nechtějí, to jim jen podsouváš. Jim akorát vadí Babiš.
Takže demagog seš akorát ty.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tato věta přímo vychází z toho, že u nás velkých výrobců zase tak moc není a ostatní patří zahraničním majitelům tudíž to vyplívá z kontextu. Věta nevíc není jednoduché tvrzení ale forma ironické poznámky, což je zřejmně pro některé jedince mimo rozsah jejich chápání.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Andreji já tě nedám, na koblihu zdarma jsem nezapomněl a kuřátko zítra koupím!

Mně třeba na zeleným mentálovi, co se mi snaží ničit život odpornými reklamami, vadí, že odvádí daně mimo ČR. Systém co tohle umožňuje je na houno.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myšlenka za tou aplikací je fajn, ale má to podstatný háček:

Předpokládá to, že pro Babišův byznys je nějak důležité, aby lidi kupovali jeho výrobky.
Jenže tak to není, Babišův byznys spočívá v čerpání státního majetku.

Pro Babišův byznys není zásadní, jestli si něco kupujete od jeho firem, ale jestli platíte daně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ktorý státny majetek Babiš čerpá?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jen stručný nástin kterak Andrejko k miliardám přišel…

To byla na Slovensku státní firma Petrimex, která se po rozpadu Československa rozhodla založit českou odnož.
Založila firmu jménem Agrofert, kam převedla své české klienty a nalila stovky milionů a do čela dosadila svého zaměstnance Babiše.
Ten ucítil šanci, protože Agrofert měl obrovský majetek, ale základní jmění jen milion. Takže Agrofert se změnil na akciovku, kterou pak nepřátelsky převzala (na valné hromadě, která se podle Petrimexu ve skutečnosti nikdy nekonala) tajemná firma ze Švýcarska, aby se asi o 7 let později jako skutečný vlastník vynořil Babiš.

Později podle podobného scénáře Babiš získal ještě společnost Lovochemie.

Miliardy získané později z dotací jsou spíš takový bonus a ubohých 50 milionů za Čapí hnízdo ani nemá cenu řešit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1. evidentne neviete o čom sú dotácie, ale ak máte potrebu bojovať proti dotáciam, napríklad na zateplenie, obedy zdarma, zlacnené jazdné, solárne, v poriadku. Nemám problém. Mám však pocit, že vám vadia len dotácie pre Babišove firmy, ale vôbec vám nevadia dotácie do iných firiem, ktoré na daniach nezaplatia takmer nič, lebo zdaňujú v zahraničí.

2. Tie privatizácie. To vás rozmrazili až teraz? Po 20-30 rokoch? Koľko vlád bolo? Koľko trestných oznámení?
Podali ste nejaké, lebo tvrdíte, že Babiš "v čerpání státního majetku."
Aký konkrétne čerpá? To je prítomný čas, zatiaľ ste sa zmohol len na niečo čo bolo pred 30 rokmi a nepočul som ani na ČT že by niečo z toho bolo nezákonné, alebo že by nejaká vláda ODS, TOP09, ČSSD proti tomu niečo podnikli. Vadiť to začalo keď Andrejko prestal platiť politickým stranám výpalné a zafinacoval si tú svoju. Vadia vám aj tieto strany, ktoré spolufinancoval Andrejko, či tie sú ok?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

„Aký konkrétne čerpá? To je prítomný čas, zatiaľ ste sa zmohol len na niečo čo bolo pred 30 rokmi“
On Babiš něco z toho za tu dobu vrátil?

Ale i přítomný čas je na místě.
Babišovy firmy vznikly tak, že je původně měl pro stát spravovat a místo toho si je převedl na sebe.
Kromě toho samozřejmě přes ty firmy dál čerpá peníze ze státního rozpočtu.

Agrofert za rok 2017 měl daň z příjmu 739 milionů Kč a na dotacích dostal 2,1 miliardy, takže každý daňový poplatník přispěl Agrofertu asi 300-400 Kč.

„ak máte potrebu bojovať proti dotáciam“

Já myslím, že ve chvíli, kdy chudí dotují nejbohatšího člověka v zemi, jsme ty dotace dotáhli úplně k dokonalosti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Agrofert čerpá peníze na dotace zeměďelcům/biopaliva a podobně, to jestli je to agrofert nebo někdo jiný na tom nehraje roli. Mimochodem v zahraničí mají zemědělci ty dotace o hodně vyšší, nesouvisí to s babišem... A mimochodem agrofert je akciovka nikoli soukromý podnik a jeho výsledky jsou dohledatelné, za rok 2015 například obrat skoro 20 miliard a zisk 2,5miliardy. Hodnota společnosti kolem 39miliard. Dividendy dlouhodobě nevyplácí tj. peníze neodtékají z čr do zahraničí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

K tomu Babiš vysáva peniaze zo Slovenska. Z Nemecka, Francúzska. Ale v ČR je prenasledovaný napríklad aj za to, že použil Eurodotácie, ktoré pochádzajú najmä z Nemecka, Francúzska, Británie na budovanie podnikov a zamestnávanie v ČR.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.