CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Apple v úterý 10. září představí novou vlajkovou loď iPhone 5S a plastový 5C pro masy: Bude následovat úpadek, nebo vzestup?

Velmi mě pobavil na obrázku text "All Day battery life" aneb jak všichni výrobci dělají z této klasické vady "chytrých" telefonů výhodu. Pamatuju doby kdy týden, i přes intezivní volání a smskování sem tam wap, byl teprve telefon vycucanej. Ale dnes je to o tenkosti a co největším pidníkovi..ehm displeji. Výrobci by měli jít spíše cestou energetické efektivnosti aneb aby 3G data nesežrala baterku za půl dne...
No vlastně proč, novou baterku, když si ji stejně zákazníci nekoupí, protože vydrží dva roky a výrobci vydávají své vlajkové lodě každý rok. Zákazník, který má vždy plnou peněženku si jistě rád koupí nový telefon namísto levné, ale hůře sehnatelné baterie...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že tentokrát to není tak, že by Apple machroval s celodenní výdrží, ale že by si to přáli zákazníci u ideálního iPhonu. Čímž de facto říkají, že jejich úžasný a předražený iPhone nevydrží ani den. :-D Nechápu, proč si ten telefon teda kupujou.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mno, zcela jiste je, ze i ta levnejsi verze bude mit stejne rozliseni displeje jak ta drazsi ..... apple sazi na odladenost a jednotny HW, takze urcite si nebude srat do vlastnich rad, aby tam byla pulka aplikaci rozhozena a druha pulka nejela vubec ......

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by 5C stálo kolem pěti tisíc a fungovalo by, budu nahlodaný. Potřebuju náhradu za ZTE Blade ;)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Toho bych se nebál, Apple to zabije jako vždy. Asi jako iPad mini, kdy se dušovali, jak to bude super a navíc levné, že to zašlape konkurenci a nakonec nasadili směšně vysokou cenu. Takže 5C bude stát exkluzivních 9990,- Kč (můj tip, jsem zvědav, o kolik se netrefím).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To si nemyslím, že se s cenou dostane pod S4 mini. Můj tip je $449 (o $200 méně než základní 16GB verze iPhone 5), čili trojčlenkou :) bych tipnul cenu někam kolem 11990 Kč.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ja to vidim taky tak cenu pres deset tisic cimz rozhodne nezapadne do kategorie levnejsich telefonu (natozpak levnych)... 5000 je dle meho maximum pro levny telefon jinak je to onicem

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo vy to někteří s cenou vidíte až tak směšně jo? No nedivil bych se. Už se těším, kolik oznámí, respektive o kolik si řeknou v našich obchodech.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem se sek i já, přestože jsem byl nejblíž. 5C v základu za $549, takže to je u nás 14990 Kč.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

On si apple nemuze dovolit to prodavat za 5 ....... nebo vlastne muze no, ale spousta z tech, co maji apple proto, protoze proste a jednoduse funguje, tak by si misto toho za 20, koupili tenhle za 5, protoze je jim uplne fuck, ze je to plastove ....
Zase na druhou stranu by takhle o par lidi prisli, ale pretahli by minimalne 3/4 androidu, kdyby to fakt stalo 5k, takze by se jim to nejspis vyplatilo.
Ja to rikam uz hodne dlouho, ze mobilni svet zabil gugl neznalosti vyvoje operacnich systemu, microsoft aroganci a tim, ze WP vyviji jeden vyvojar a 10 managoru a apple tim, ze nasadil obri cenu. Gugl to nema sanci spravit, MS se nejspis zasnazi s WP8.1 a moznym sloucenim s Windows RT, ale zas to bude kdovi kdy (nejdriv zacatkem pristiho roku). A kdyz apple vyda svuj OS pro masy, tak ma sanci okamzite mobilni svet ovladnout. Je to zdaleka nejlepsi mobilni OS, akorat je drahy ..... takze je to 50:50, ze bude stat bud 10k nebo 5k .... za 10k ubere androidu pulku .... za 5k android pohrbi ....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Odvazne to slova.. ;)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se podivam na parametry nejnizsiho modelu iPhonu 5 tak neni dual SIM a ani nema slot na pametovku (ostatne jako snad vsechna zarizeni od Applu). I iPhonaci mluvi o tom, ze prehravani nekterych formatu videa neni nejlehci a kazdy vi, ze filosofie Applu je "zakaznik at plati za vzduch". Tak mi ted prosim vysvetlete, proc bych si mel vybrat prave iPhone 5C misto nejakeho Android smartphonu? Retinu mam u rekta, 16GB interni pameti je fajn, ale to bude brzo bezny i Android smartphonu, ktery navic muzu doplnit pametovkou a muzu smele stridat ruzny pametovky treba jednu s videem a jednu s hudbou dle libosti. LTE nepotrebuju bo to tady stejne jeste aspon po dobu zivotnosti jednoho smartphonu nebude, fotoaparat mi bohate staci 5MPx, a zatim jsem u nej nepozoroval zadny defekty v obrazu jako u iPhonu 5 (mam Prestigio 4040) , full HD video na mobilu nahravat taky nepotrebuju a vydrz baterie mam koukam papirove stejnou. Ikdyz kapacitu vyssi, ale tech par W spotreby navic me nezabije. Btw to moje Prestigio stalo ... prihodne ... tech 5k.

Fakt nevidim relevantni duvod kupovat iPhone 5C i za cenu 5tis. kc s DPH, takze s tim zabijenim Androidu bych zas tak nespechal. ;-) :-)

... jeste me napada ... schvalne jestli bude mit iPhone 5C vymenitelny akumulator. :-D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jako může to mít úspěch, ale jinak jsem rád za android. Můžu instalovat z různých zdrojů, můžu na něj kopírovat soubory v libovolném formátu, přehraje matrošku i AVI, můžu si vybrat browser, umí SIP už v základu, má (většinou) paměťové karty atd.

Prostě je to otevřený systém. Ale taky se divím, že je tak rozšířený, IMHO to je platforma, kterou málokdo využije a sprostá masa by se klidně mohla spokojit s něčím mnohem víc svazujícím, co je bude víc vodit za ruku a nevolí jim to šlánout vedle.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jasny no. Pro lidi kteri nevi co chteji je Apple idealni. :-D Ale jakmile chce clovek neco svobodomyslenkarskeho jako ty pametovy karty, tak je v haji. V tom vidim nejvetsi problem Apple mobilu a tabletu. A taky se divim, ze jeste nemaji dual sim telefony, bo bych cekal, ze iPhone budou provozovat prave pracujici lidi se sluzebnim telefonem. Kazdopadne treba dual sim je u me u smartphonu hodne uzitecna a momentalne i nutna vlastnost.

Takze je fakt, ze to muze (ale nemusi ... podle konecne ceny) pretahnout hodne lidi od Androidu. Ale rozhodne to nebude likvidacni.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Ne, ne! 3,5 palce, pardon 4 palce je nejlepší pro všechny. Říkal to Steve. Přece byste nechtěli taky ty pádla?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

a ja se tesil ze v roce 2020 si koupim pulmetrovy iPhone s 20 ikonama nad sebou a budu snim chodit na kriket....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Smůla :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.