CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Apple Pay - revoluce v rychloplacení, ale zatím jen pro Američany

Tohle jsem čekal od NFC hned, jak se psalo, že se NFC zavádí do telefonů... Tak třeba za 2 roky se taky dočkáme...

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

To je teda revoluce ... Hlavně aby měl článek titulek hodný supermegauber senzace :-D

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

přesně... nehodí se něco označit jako "revoluce", když tu samou věc už provozuje mnoho jiných subjektů. Dokonce i v naší relativně zaostalé zemi tuhle službu provozuje GE Money Bank a ČSOB.

ale prostě někteří jedinci nedokážou překousnout svou slepou lásku k Applu a napsat objektivní nadpis "Tak už i Apple konečně zavádí platby přes mobil" :-P

a nemůžu si odpustit rýpnou do další formulace "platba mobilem je určitě pohodlnější než klasickou kreditní kartou" OMG. Dneska už každá novější karta je zároveň bezkontaktní. Je úplně jedno, jestli musíte z kapsy vytáhnout telefon, nebo peněženku.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jedno velké mínus na závěr:
když vám teď ukradnou mobilní telefon, tak přijdete i o informace o vaší platební kartě... vsadím se, že se hned najdou vynalézaví jedinci, co toho budou zneužívat (stejně jako trh s kradenými informacemi kreditek v Rusku).
A bojím se, že se objeví viry do iOS, které vám při nepozornosti z mobilu vytáhnou informace o vaší kreditce :-/

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Nevím přesně, jak je to v případě applu, ale v Google Wallet člověk neplatí svou vlastní kartou, ale jakousi virtuální od google. Která je chráněna vlastním pinem (nebo zde otiskem) a jde pak jedním klikem bloknout přímo z webu. Zároveň pochopitelně nejsou zobrazeny prakticky žádné údaje z karty, až na poslední 4 číslí a datu platnosti. Takže co se bezpečnosti týče, z mého pohledu je mnohem vyšší než u klasické karty.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

chci vás jenom upozornit, že "nejsou zobrazeny žádné údaje z karty" neznamená, že ty data na mobilu nejsou uložená.
Ano, určitě to není tak jednoduché, jako ukrást kreditní kartu, ale to neznamená, že se k údajům někdo odhodlaný nedostane.

Pokud vám ještě zatím někdo neukradl telefon, tak to neznamená, že se to opravdu nikdy nemůže stát :-(

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, i kdyby člověk srovna ls Google Wallet, která toto nabízí už několik let (a je vtipné, že na tom apple pay videu je v náhledové fotce zrovna logo walletu :))
Revoluční je tak možná využití otisku, to je fajn, ale nevidím v tom něco co je must have, pin jako zabezpečení je imo dostatečný.

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

Nějak nevidím, v čem je to lepší, jak bezkontaktní karta. Snad jen, že jich tam můžu mít víc, ale vzhledem k tomu, že stejně mám jen jednu, by mi to moc nepomohlo. Rozhodně nic, co by se dalo nazvat revolucí... :/

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Apple Pay prichadza este len dnes s novinkou, ktora bude fungovat "onedlho". Pre mna je to trochu usmevne, ja so svojim mobilom (cinskej vyroby) uz nejaky ten mesiac platim v obchodoch, ktore maju terminaly pre contactless platobne karty. Chce to maly trik, ale da sa to.

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu v čem je to inovativní. Windows Phone má aplikaci peněženka v systému od samého začátku a v Androidu určitě něco takového bude taky.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.