CDR.cz - Vybráno z IT

Apple Pencil 3: Nová generace pera s nečekanou cenovkou

Zdroj: Shutterstock

Apple přichází s třetí generací svého populárního stylusu, Apple Pencil 3. Novinka přináší řadu vylepšení a je nejdostupnějším modelem dosud. Co všechno nabídne za 79 dolarů?

Dle společnosti Apple nabízí Pencil 3 stejnou "pixelovou přesnost, nízkou latenci a citlivost na náklon" jako jeho předchůdci.

Designově je nové pero elegantní s matným povrchem a plochou stranou, která se magneticky připojuje k iPadu. Díky konektivitě USB-C je nabíjení snadné a rychlé. Pencil 3 je kompatibilní se všemi modely iPadu s portem USB-C. Zajímavým prvkem je nové skluzné víčko, které odhalí port a umožní uživatelům použít kabel typu C pro nabíjení. Když je pero magneticky připojeno k iPadu, přechází do spánkového režimu, aby ušetřilo baterii.

Významným vylepšením je podpora funkce hover u modelů iPad Pro M2, což uživatelům umožňuje kreslit s ještě větší přesností. Apple Pencil 3 je také plně kompatibilní s funkcemi iPadOS, jako jsou Scribble, Quick Note a Freeform.

Zdroj: Shutterstock

Na druhou stranu, velkou nevýhodou pro některé uživatele, zejména umělce, může být absence citlivosti na tlak, což bylo zmiňováno jako zásadní nedostatek tohoto nového modelu.

Nový Apple Pencil 3 je zatím nejdostupnější variantou stylusu od Apple, a přestože může postrádat některé funkce, které byly oblíbené u předchozích modelů, jeho cena a některá nová vylepšení by mohla přilákat nové uživatele, kteří hledají cenově dostupné řešení pro své iPady.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Apple Pencil 3: Nová generace pera s nečekanou cenovkou

Žádné komentáře.