CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Apple přesouvá svou výrobu do Indie, chce snížit závislost na Číně

Čína je teď v situaci Západu 90tých let. Musí si uvědomit, kdo je její nepřítel a tvrdě na něj udeřit. Například likvidací Applu a to včetně znovuzískáním kontroly nad svou vzpurnou provincií. Jo bude to bolet. Ale rozhodně méně, než za 20 let, když už bude mít Západ ulitý své manufaktury, na kterých stojí jeho ekonomická síla v Indii, Indonésii a podobných státech a TSMC bude jen jeden z mnoha.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Toľko sprostostí v jednom odstavci :O

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A jinak doma všichni zdrávi?
Nedívali jsme se náhodou jak to posledních deset let vypadá s litografií křemíku?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, vypadá to tak, že když se podaří obsadit Tchajwan, tak je vymalováno nizozemcům tu technologii beztak štípli, takže tam problém není. Problém je celková integrace procesu a tu nyní zvládá jen TSMC. Když se ho podaří zhabat, tak Apple končí, protože se hloupě zcela odstřihl od Intelu a než by se mu podařilo vrátit, tak se bavíme o 2-3 leté pauze, kdy Apple "nevyrobí" ani iPod. To by mělo za následek kolaps té firmy absolutního zla a výrazný vzrůst svobody na IT trhu.

Jasně, rozpoutalo by to obchodní válku - oh, wait - tu už rozpoutala Pravá Říše Zla za vlády Trumpa :-D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že důvody, proč se Apple odtrhnul od Intelu, jsou jasné a velmi rozumné a Apple udělal velmi dobře.
Jinak ty tvoje rudý přání, jsou fakt mimo realitu. Aneb kdyby bylo hovno cukr, tak si serem do kafe. Toto asi tak nejvíce vystihuje ty tvá kdyby.
Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl bych že je apple ve svém chování lepší než intel.. Tudíž nakolik se jeden oddělil od druhého je nakonec vcelku jedno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty máš pořád potřebu na někoho udeřit, ovládat ho, atd. Zjevně tě nácku někdo uděřil do hlavičky, co?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je to jen neškodný komunista, který je úplně odtržený od reality. Stačí sjet jeho pár komentářů a člověk má jasno.
Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vyráběli jsme stejnou věc v číně i indii, indie totální peklo. To jsou fakt cigoši a jak nad nima nestojí někdo s bičem v ruce tak se to nedá. Lži, ojebávky, ignorace norem a čehokoliv, výmluvy, nekvalita tak strašná že to náš kvalitář zabalil v půlce s tím že je tam zbytečnej.
Zlatá čína.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jim zaplať. Když dáš Indovi dolar na den, tak adekvátně pracuje. Každý pracuje jen do výše svého platu. Já také pracuji jen 2-3 hodiny denně. Pokud můj zaměstnavatel chce abych makal jako Němec, tak mi musí zaplatit jako tomu Němcovi. Ale fakt nebudu makat 8 hodin, abych za to dostal usmolenejch 80 klacků, když méně schopný německý kolega dostává skoro 4 krát tolik. Takže týdně si v průměru bouchnu 60 hodin, z toho 3/4 probendím na svoje věci (včetně hádek na internetu) a jsem díky přesčáskům na minimu toho, za co jsem ochotnej do tý práce vůbec chodit.
A takhle to dělá většina mých českých kolegů (až na ty neschopný, ty makají plnou šichtu a ještě nestíhají).

Když Indům dobře zaplatíš, tak dělají velmi dobře. Mám tuto zkušenost ze Škodovky.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ti nedochází že ti tak trochu malinko chybí ta výrobní firma s patřičnými technologiemi pro vznik série výrobku tak tě snad v té škodovce nenechali ani šroubovat blinkry. Jediné co tě zajímá je aby byl včas v přístavu kontejner se vším zbožím v požadované kvalitě.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nebudu lhát, nepochopil jsem sdělení tohoto příspěvku.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé je že ti největší blbci v diskusích kteří naprosto nechápu svět a souvislosti jsou vždycky geniální rentiéři kteří místo práce mohou zvracet svoje srance do diskusí. Tys toho chlapečku nepochopil fakt hodně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jak jsi na tohle přišel?! Znáš nějakého rentiéra? A jaká je vlastně souvislost s Indií a pracovní morálkou Indů? Ono těžko chápat člověka, který zjevně vysadil prášky na schizofrenii.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To bys broučku nepobral. Máš v hlavě nasráno až tak že to přetýká do diskusí

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No s pracovní morálkou obyvatel se to má tak, že čím méně úsili člověk v dané oblasti potřebuje k tomu aby si zajistil obživu, tím méně reálně pracuje. Největší klasika jsou domorodci na nějakých ostrovech kde jim stačí jednou za týden nachytat ryby a jednou za 14 dní porazit "chlebovník" aby z toho ženské udělaly jídlo. Sama pracovní morálka je dána taky do velké míry výchovou. Pokud člověk od mala není vedený k práci tak sám od sebe tvrdě pracovat nebude. Peníze jsou sice fajn motivace ale univerzální.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže, jestli to dobře chápu, tak v Číně nechtějí vyrábět,protože je členem BRICS a mohla by svoje ekonomické propojení s Ruskem zneužít proti USA? Proto přesunují výrobu do Indie, která je členem BRICS ... aha, to chápu :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.