CDR.cz - Vybráno z IT

Apple spouští program pro affiliate marketing placených podcastů

Minulý měsíc Apple oznámil, že dá tvůrcům podcastů možnost nabízet svým posluchačům prémiový placený kontent. Nyní navíc zavádí nový program, který jim pomůže rozšířit základnu předplatitelů pomocí affiliate marketingu.

Program zvaný Apple Services Performance Partner Program for Apple Podcasts bude dostupný všem, i když společnost uvádí, že největší výhody bude mít pro vydavatele a tvůrce, kteří již nějaké publikum a zavedené sociální sítě, kde by mohly affiliate odkazy sdílet, mají. Funguje to tak, že pokud se po kliknutí na odkaz někdo zaregistruje k předplatnému stojícímu například 200 Kč měsíčně, osoba nebo organizace spojená s odkazem tím získá jednorázovou 50% provizi, tedy 100 Kč poté, co uživatel zaplatí za první měsíc.

I když se do tohoto programu může přihlásit kdokoliv, je zde zahrnut jakýsi schvalovací proces. Důvodem především je, aby se zabránilo spammerům a aby ti, kteří se rozhodnou zaregistrovat, měli nějaké marketingové kanály, na kterých by mohli odkazy distribuovat.

Zdroj

Po schválení a přihlášení získají uživatelé přístup k online přehledu, kde mohou vytvářet zkrácené jedinečné adresy URL. Odkazů pro jeden podcast lze založit i více, aby bylo snažší sledovat míru kliknutí na různých platformách. URL adresy mohou být zveřejňovány jako samostatný odkaz či jako QR kód.

Pokud jste tvůrci podcastů, je třeba počítat s tím, že si nejen Apple, ale například i Spotify, za své služby také něco naúčtují. U Applu je to konkrétně 549 Kč ročně plus 30 % z každého předplatného v prvním roce a 15 % v těch následujících.

Do nového programu se můžete zaregistrovat už teď, nicméně placené podcasty se dle Applu spustí až později v tomto měsíci.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Apple spouští program pro affiliate marketing placených podcastů

Žádné komentáře.