CDR.cz - Vybráno z IT

Areal vyvíjí bývalí vývojáři, kteří stáli za tituly S.T.A.L.K.E.R. a Metro 2033

Areal Conept Art 03
Značka S.T.A.L.K.E.R. se dožila nepěkného konce. Její vývojáři byli propuštěni, studio zaniklo a projekt druhého dílu skončil na dně koše. Především ve střední a východní Evropě tato zpráva zasáhla nemalý počet hráčů. Ti však mohou vidět novou naději v Areal.

Areal je survival-hororovou střílečkou s kombinovaným pohledem první a třetí osoby, jež je zasazena do katastrofou zpustošené krajiny, kde číhá smrt na každém rohu díky zmutované fauně a flóře. Zní tento koncept povědomě? Ještě aby ne! Titul dělá studio West Games, které je tvořeno částí lidí z rozpuštěného GSC Game World (S.T.A.L.K.E.R.) nepracujících s Vostok Games na Survariu a pár přeběhlíky od 4A Games (Metro 2033, Metro: Last Light). Už se vám sbíhají sliny?

Areal Conept Art 01

Hra bude disponovat otevřeným světem s nelineárním příběhem. V tom případě se hráč nemusí ohlížet na děj vytyčený vývojáři a může se vydat, kamkoliv se mu zachce. Navíc se není třeba obávat černo-bílého rozčlenění frakcí a hráčových skutků na dobro a zlo. Výběr činů závisí pouze na přesvědčení uživatele.

Areal Conept Art 02

West Games se snaží o co nejlepší herní zážitek, k němuž rozhodně pomůže široká škála zbrojního arzenálu, který lze libovolně modifikovat, a vyspělá umělá inteligenci, kterou zajišťuje systém X-life zaručující adaptivní chování nepřátel na různá prostředí a na hráčovy akce. Vhod přijdou i pojízdná vozidla, která ke svému chodu potřebují palivo, mohou se poškodit, opravit a různě vybavit.

Programátoři pro titul vyvinuli svůj proprietární engine. Slibují, že se vynasnaží, aby Areal vyšel na PC (Windows, Mac, Linux), PS4, Xbox One a WiiU. Pokud chcete pomoci v realizaci hry, tak West Games pořádá kickstarterovskou kampaň. Aby byla úspěšná, požadují skromných 50 000 dolarů (na tak velkou hru se jedná o velmi rozumnou spodní hranici). Další cíle jdou až k miliónu dolarů a týkají se vylepšení umělé inteligence a přidání multiplayeru.

Zatím si nemohou na nic stěžovat. Za jediný den vybrali téměř polovinu potřebných peněz a zbývá ještě necelý měsíc do uzavření kampaně. Vzhledem k tomu, že odměny za přispění na vývoj se odesílají v září roku 2015, lze očekávat, že by mohlo Areal v případě úspěchu vyjít na přelomu roku 2016 a 2017.

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Areal vyvíjí bývalí vývojáři, kteří stáli za tituly S.T.A.L.K.E.R. a Metro 2033

Žádné komentáře.