CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Arktida taje a v Evropě je sucho a vedro: Studie ukazuje nová klimatická fakta

Kdo si objednal tyhle žvásty?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jéje, expert klimatolog se ozval a vnesl do diskuze pádné argumenty.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jak může Arktida tát? Na základní škole jsme se učili, že roztaje před rokem 2000. A pak měla roztát 2006, 2007, 2013 a 2019. Pokud autor věří, že tam ještě je nějaký led a sníh, šíří konspirační teorie a popírá klimatickou vědu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Základní agenda každého politika - musí vymyslet něco, čeho se volič bude bát aby na to politik mohl voličovi nabídnout řešení 😁 A to, že v mladším Dryasu (minulá doba ledová, cca 12000 let zpět) byla průměrná teplota nejspíš až o 15 stupňů nižší, to nikoho nezajímá. A pokud všechno to pálení oddálí příští dobu ledovou, tak to za to stálo!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ale v mladsom Dryase nebola ludska populacia na planete premnozena a ked sa nam tu "za par rokov" zmenia podmienky, tak kam sa prestahujeme? Africania sa pchaju do Europy, ked sa Europa zmeni na Afriku, kam vsetci pojdeme? Za Muskom na Mars? Bude tolko vesmirnych lodi, aby tam preniesli 6-7mld ludi? Ostatni tu mozu ostat, ked prijmu opatrenia, aby sa do 100 rokov zas nerozmnozili jak potkany.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No tak pár miliard černých hub chcípne. No a co. Buď se vymlátí sami, nebo jim pomůže nějaká katastrofa. To jsou všechno jen politický problémy. Do Evropy se stejně tlačí jen kvůli sociálním dávkám a svým neschopným politikům.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No planetě Zemi je velký život, tak jak ho známe dnes, zhruba 500 000 000 let.
Většinu tohoto období, víc než 50%, planeta Země neměla na pólech led.
Klima několikrát dramaticky změnilo. Zima vždy znamenalo smrt a teplo život.
Během 17. století přišla malá doba ledová. Byl to extrémní výkyv. Přišel hladomor jehož příčinou byly nemoci a různé revoluce. Během tohoto období jsme začali měřit teplotu. Globální teplotu umíme měřit asi 15 let.
Ano, klima se mění. Vracíme se do normálu. Každý s IQ nad 80 bodů a základy středoškolské fyziky si dokáže představit co se asi děje.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak jste na tom s IQ Vy, ale opravdu se klima mění celou existenci planety. A to nikdo ani neřeší. To je prostě fakt. Co se řeší je, jak je ta změna rychlá a jestli je možný se na ni adaptovat. A základy středoškolský fyziky na to fakt nestačí klaune.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Když se lidstvo dokázalo adaptovat na změnu o 15 stupňů při poslední době ledové, proč by se neadaptovalo na změnu o pouhý 1 stupeň? A to ještě možná. Politiky placení "klimatologové" říkají jen to, co politik chce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ti to pisem vyssie, preto, ze ich bolo par milionov, tak sa odstahovali tam, kde je lepsie pocasie. Nikdy nebolo "zle" uplne vsade, tak sa rozliezli kam vedeli a ti co mali smolu zomreli. Dnes nas je 8 miliard a nieje kam sa prestahovat, lebo uz vsade sme. To je ten problem, nie ze bude o 4 stupne priemer nizsi/vyssi hocico.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno a musí všech 8 miliard přežít? 😁 Nejde o každýho jednotlivýho nýmanda, ale o lidstvo jako celek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela chápu že když roztají ledovce že se změní podíl soli v oceánech a může to mít vliv na proudění vody v nich což změní počasí. Co bych ale rád konečně viděl, je kdy dnešní klimatologové do těch svých spekulací zahrnou takové věci jako že na přelomu minulého tisíciletí se v grónsku pěstovalo obilí a rostly tam stromy, to v té době ty ocánské proudy taky nefungovaly nebo co? A to ani nemluvím otom že pár set let předtím byla severní afrika obilnicí evropy. Stejně tak jako to, že v období kdy byla několikanásobně větší koncentrace co2 v ovzduší zažila planeta největší rozmach života na planetě. Mně prostě ani omylem nepřijde že by dnešní stav byl ten nejlepší možný, co lidská historie zná a že bychom se ho měli snažit zachovat za každou cenu...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Problem nie su zmeny, ktore sa v prirode deju neustale. Problem je rychlost tejto zmeny. Klimaticke zmeny sa v prirode deju mozno za tisice rokov a nie za 100-200 rokov, a vyraznejsie zmeny prisli len v poslednych par desatrociach. Takejto rychlej zmene sa nevie rozume prisposobit priroda a ani ludska spolocnost. Zvlast modernu ludsku spolocnocnost bude stat sanovanie skod a prisposobenia sa novemu realu velke usilie a velke financie. Postihnute rozvojove krajiny na tom mozu byt este horsie.

Otazne je ci sa s tym uz teraz vobec da nieco robit. Moderna spolocnost sa nezastavi a neprestane len tak zo dna na den vypustat emisie. Mozno by pomohlo aktivne priemyselne velkokapacitne odsavanie CO2 z atmosfery a jeho ukladanie. A pre bezneho cloveka - postavit si atomovy kryt na zahrade s dobrou klimatizaciou a vesmirnou zahradkou kde sa moze ukryt a preckat zle casy ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ale není pravda, například ta změna které vedla k tomu že se grónsko stalo neobyvatelným se udála během podobné krátké doby...
Co se týká CO2 tak nejjednodušší řešení je prostě podporovat zeleň nejsem proti aby se namísto omezování průmysl masivně podporovala výsadba lesů a podobně..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tie krasozvasty s CO2 uz prestavaju byt vtipne. Ked sa spytas hocijakeho ekoteroristu a "odbornika", ze aky je vlastne realny podiel CO2 v atmosfere, tak im vybije poistky a cumia na teba ako tela na otvorene vrata. A nehovoriac o tom co by to znamenalo pre zivot na nasej planete keby jeho obsah klesol o taku polovicu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je tohle za zku*venou propagandu? Planeta se neustale meni... tak to proste je... nazdar

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.