CDR.cz - Vybráno z IT

Arrowhead vytváří reboot hry Gauntlet pod záštitou Warner Bros.

Ze dna historie se začínají probouzet staré legendy. Castlevania, Shadow of the Beast, Thief a nyní se z hlubin zvedá i série Gauntlet, jejíž poslední díl vyšel v roce 2005, tedy 20 let po tom prvním. Dokáže se zvednout na svou bývalou zářnou úroveň?

Warner Bros. ohlásil, že se pod jeho střechou chystá reboot série Gauntlet, která si vydobyla dlouhotrvající tradici, jež se táhne již od roku 1985 a dob NES. Nejvíce zřejmě překvapí tým, který na titulu pracuje. Tvůrci RPG Magicka, Arrowhead Studios, přijali daný úkol a pustili se do vývoje. Jedná se o menší kuriozitu, protože ti samí lidé momentálně pracují pro Sony na PS4 exkluzivních Helldivers.

Gauntlet bude realizováno jako top-down akční RPG s hack 'n' slash soubojovým systémem. Nejvíce potěší procedurálně generované dungeony, které zapříčiní zvýšení znovuhratelnosti.

"Chceme zkombinovat arkádovou hratelnost původní hry a zároveň implementovat nový vzhled a kooperační multiplayer," říká David Haddad, víceprezident Warner Bros.

Hráč si zde může vybrat ze čtyř hratelných tříd. Válečník udílí nejvyšší poškození, mág si nejlépe poradí s kouzly, valkýra disponuje mohutným brněním a elfa nikdo díky jeho hbitosti nepolapí. Nesmí samozřejmě chybět kooperační online mód až pro čtyři hráče.

"Starý Gauntlet bylo naše dětství, a proto jsme moc rádi, že můžeme pracovat na nové hře právě s Warner Bros. Gauntlet je jedna z největších kapacit ve videohrách a my se ji budeme snažit osvěžit a zmodernizovat," dodává Johan Pilestedt, CEO Arrowhead Studios.

Nový Gauntlet vyjde v létě tohoto roku pro PC. Navíc bude nativně podporovat SteamOS. Hráli jste původní hry? Těšíte se na reinkarnaci dané série?

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Arrowhead vytváří reboot hry Gauntlet pod záštitou Warner Bros.

Žádné komentáře.