CDR.cz - Vybráno z IT

Assassin’s Creed: Valhalla oficiálně odhalené, podívejte se na první trailer

S adaptacemi severské mytologie se v posledních letech roztrhl pytel a nejedni herní vývojáři se předhání v tom, kdo ji předvede nejlépe. Už letos do hry vstoupí další kandidát, o kterém se dlouho mluvilo, ale až nyní se dočkal premiérového traileru odhalující pomyslný třetí díl „nové“ série ze světa Assassin’s Creed s podnázvem Valhalla.

Nadcházející díl Assassin's Creed lákal na své představení ještě o den dříve formou živého vysílání, ve kterém kreslíš pomalu odhaloval concept art po dobu osmi hodin, počínaje temnou postavou stojící mezi dvěma prostředími a končící s oznámením traileru, který přišel následující den. 

V roli severského bojovníka Eivora se vydáme objevovat opět dechberoucí otevřený svět zasazený do doby vikingských nájezdů na nicnetušící Anglii. Kromě plenění britských měst budeme mít za úkol bránit a rozšiřovat svoji osadu a posilovat svou politickou moc na cestě k získání právoplatného místa mezi bohy ve Valhalle.

Zda se i v tomto díle bude jednat o reálné místo a zda jsou norští bohové taktéž zástupci fiktivní starobylé rasy Isu zatím zůstává záhadou, nicméně je jisté, že se s nimi budeme v průběhu hry potkávat. Poprvé nás zřejmě na výpravě nebude doprovázet věrný společník v podobě orla, ale mohl by ho podle traileru a odhaleného artu nahradit Odinův havran.

Přestože se může zdát, že se série čím dál více odkloňuje od klasického plíživého přístupu asasínů, budeme i v novém díle vlastnit skrytou čepel a dle vyjádření Ubisoftu s ní i nadále likvidovat protivníky bez povšimnutí. Po jejich bezdůvodné absenci v Odyssey se navíc naštěstí vrací do hry i štíty a kromě nich se budeme moci vyzbrojit i meči či sekerami, prvně také s možností vlastního rozvržení do každé ruky. Zachována zůstává i možnost přímého boje na blízko a odstřelování lukem z povzdálí.

Po vzoru předchozích dvou dílů bude AC:V nadále prohlubovat i RPG prvky, což se projeví hlavně v rozmanitějších příběhových volbách, které budou mít větší váhu než kdy předtím. Nebudou chybět ani námořní bitvy a cestování mezi norským pobřežím a britskými ostrovy.

Ke klasickým činnostem přibyde i rybaření, pití a nájezdy na saské pevnosti. Za nabyté bohatství si budeme vylepšovat svou osadu dle vlastního uvážení – stavět kasárny, kovářství či tatérské salóny a sbírat po světě nové posily do našeho klanu.

Poslední, avšak nejdůležitější informací, je datum vydání, které je stejně jako vydání nové generace konzolí stanoveno na vánoční svátky letošního roku. Assassin’s Creed Valhalla se údajně podívá jak na současnou generaci konzolí, tak na tu následující. Bez povšimnutí nezůstanou ani PC hráči a Google Stadia.

Zároveň s oznámením byly spuštěny předprodeje několika různých edic na současnou generaci konzolí a ve dvou verzích (Epic a Uplay) i na počítače. Jelikož se v této nabídce nachází i Season Pass, bude nejspíše i tento díl nadále rozšiřován příběhovými expanzemi. Ode dne vydání navíc bude k dispozici i v předplatném Uplay+, a to v nejvyšší možné edici.

Diskuse ke článku Assassin’s Creed: Valhalla oficiálně odhalené, podívejte se na první trailer

Sobota, 2 Květen 2020 - 07:23 | xWing | Bez cestiny to bude na prd. Takze nekupim, pokial...
Pátek, 1 Květen 2020 - 09:15 | RedMaX | Ubisoft chrli hry jednu za druhou, to by mohly...

Zobrazit diskusi