CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k ASUS T100: 2 v 1 Bay Trail tablet za 11 tisíc v přírodě uspěl, při koupi dostanete zdarma Xbox! [IT výlet]

Můžu mít dotaz do pléna? Netýka se to až tak článku, ale snažím se někde sehnat tablet za rozumnou cenu. Parametrr výběru je stanoven hlavne pro systém Windows 8 (8.1) a plnohodnotné GPS (ne A-GPS). Už jsem se takto spálil s Lenovo IdeaTab MiiX 10. Kde bylo napsano GPS, ale nakoenc samozdrejme klasicke A-GPS. Cena +- 15tis s DPH.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Od kdy neni A-GPS plnohodnotna GPS?
http://wiki.geocaching.cz/wiki/A-GPS

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Od té doby co její přesnost měření je +-100m. Potřebuji něco do max. 5m.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ještě doplněk, A-GPS jak je popsána výše to nebyla...accuracy se pohybovala kolem 150m a vypadlo to, že využívá jen okolní vysílače na určení polohy. Z Lenova nakonec po několika telefonech vypadlo, že to žádnou GPS nemá a od obchodníka, že je to A-GPS :). Screen z obhcodu jsem si nechal pro pozdější reklamaci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vite vubec jak GPS funguje ?

GPS vyzaduje volnou plochu a hodne casu nez se vubec chytne (pokud vubec) - nekolik minut. Dnes se vsude dava A-GPS, protoze prvni predem vi kde ma hledat satelity tak je spojeni rychlejsi, ale porad to nezarucuje ze ty satelity najde.

Tedy pokud uvadite presnost 150m tak to znamena ze se GPS pri zjistovani polohy vubec nepouzila, ale poloha byla zjistena pomoci GSM a WiFi.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A-GPS se z velkou pravděpodobností dává do každého zařízení, které jej dokáže využít, jen mrkněte, jestli se ta asistence dá vypnout a bude se to chovat jako klasické gps

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Snažil jsme se ve windows najít toto zařízení (žádný ovládač, nebo senzor nebyl k nalezení), ale bezúspěšně. Pokud jsem využil některé bezplatné aplikace z Windows store tak to měřilo jak jsem psal výše. Reklamaci jsem nakonec vyřešil vrácením peněz, ale teď babo raď co koupit místo toho Lenova.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.