CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k ASUS Transformer Book T100HA - nová verze zařízení 2v1 je v prodeji

Mám na něj zálusk, ale rád bych viděl nějakou českou recenzi. Chci ho jako náhradu starého 9" netbooku a částečně i 14" ještě staršího notebooku :)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm vypada to dobre. ale na praci je tech 10" prece jenom malo (ano jasne da se na to pichnout 32" monitor, ale v posteli se tim pak blbe pracuje).

Chtelo by to jeste nejaky 12"-13" model se stejnou vybavou, s tim se uz pracovalo dobre (a zaroven s trochu vetsim rozlisenim, aby bylo stejne dpi jako na tomhle 10")

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

mam doma predchozi verzi T100A

+ ma to docela dostatecny vykon grafarny+CPU, syn na tom hraje TeamFortress2 - frci to teda na 15-25 FPS, takze nic pro profiky, ale v nouzi lepsi nez nic. Nesmi tam behat vic jak 5 lidi najednou, pak se to zpomali. FullHD videi na YouTube jde najednou pustit asi do 4-6 tabu

- default napajeci adapter nestiha dobijet, pokud to bezi na vyssi vykon CPU (pri hrani TeamFortress2), musel jsem dokoupit 2A adapter.

- ma to blbe resenej ten dokovaci konektor. kdyz se otevre LCD na MAX, tak to ztrati kontakt a clovek to musi opatrne trochu privrit a zase otevrit (tak na 99%, ve 100% to nemiva kontakt)

- jen 1x USB na te "dokine"/klavesnici. chtelo by to jeste z druhe strany, kdyz clovek zapoji mys a usb hdd/flash

- chybi konektor na mikrofon (hodilo by se, kdyz ma clovek sluchatka na skype/gamesy)

- leskle LCD je fakt desne zrcadlo... uz bych si znova nekoupil (ale v te dobe nic jineho nebylo na vyber). venku je to nepouzitelne. pouzivame to v 99% doma, takze nase pozadavky to splnuje.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

mám jej taky a je to na dost dlouho poslední nové zařízení co jsem si koupil. Zvažoval jsem nějaký jetý tablet, nakonec zvítězil bunde s Nokia 520 a hlavně rozhodla záruka. Jenže té jsem si moc dlouho neužil, sám od sebe mi praskl digitizer na displeji. Tablet byl na stole v dock-klávesnici, psalo se na ní a najednou lup a digitizer byl vejpůl. Reklamace neuznána, mechanické poškození. Takže oprava samodomo. Jako vždycky ...
... jinak já k tomu měl origo 2A adaptér a nevšiml jsem si, že by to nestíhalo dobíjet, resp. že by se to za běhu vybíjelo. Problém s dokovacím konektorem jsem zatím neměl. A to zrcadlo, to mě taky štve ... a když jsem si na to tak vzpomněl, tak se musím kouknout na aliexpress jestli tam nemají zmatňující folie.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Take uz jej nejaky ten patek vlastnim a jsem s nim celkem spokojeny. Vetsinou jej pouzivam jako tablet, obcas pripojim dock na psani mailu nebo upravu nejakeho dokumentu. Musim pochvalit hlavne vydrz baterky.
Poridil jsem si na nej folii - leskly displej bych i zkousnul, ale vadily mi hlavne smouhy po prstech ktere jsem pri cteni az prilis zretelne vnimal. Pokud bych mel jmenovat dalsi minusy - obcas se bezduvodne vybije, je hodne citlivy na kvalitu konektoru na nabijecim kabelu, origos nabijecka pri intenzivnim pouzivani opravdu moc nestiha dobijet, kdyz je vybity pod urcitou mez (prestoze v baterce nejaka stava porad jeste je) tak se proste odmita zapnout, vetsinou kdyz clovek zrovna nutne potrebuje jen mrknout na mail nebo tak. A wifi si nerozumi uplne s nekterymi chipsety v routerech/AP a laguje. Doma jsem musel vyzkouset tri ruzne krabicky nez si to sedlo.
Akorat ze zrovna pred tydnem jsem jej nasel vybity na 6 % a nechce se nabijet. Teda nabiji, ale proudem ca. 0,02A. Tak mi lezi na nabijecce a cekam az do baterky natece 20% stavy abych zkusil aspon aktualizovat firmware. Jinak pujde na reklamaci.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Žena aktuálně shání nějaký tablet zhruba 10" přibližně do 10 tisíc. Jestli Win 10, nebo Android je jedno. Ale musí umět telefonovat přes GSM. To telefonování je docela problém. Já se domníval, že přístroj se SIMkou automaticky umí i ttelefon, ale prý to tak jednoduché není...
Klávesnice je příjemný bonus, ale není tak úplně nutná. Samozřejmě, pokud je v ní baterka navíc + USB hub, tak paráda.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle zařízení mají uprvený slot + software většinou "jen pro data", maximálně to přijme SMSku. Když se na kartu zavolá, zařízení nic neudělá. :(
Díval ses ale na tento produkt, také od Asusu - Zenpad 8? http://cdr.cz/clanek/asus-zenpad-7-zenpad-8-predstaveni Má slot, umí volat, osmičkový HD displej a cena do 5k... Trochu kompromis, ale nějaká BT klávesnice by potenciálně šla také připojit. Logitech jich má třebas docela dost, tuším i ve formě obalů/pouzder.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, ideálně by to chtělo těch 10 palců, ale omrknem to.
Dík za radu.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Mám T100TA kupovaný v Japonsku v době, kdy se tento mini notebook začal prodávat. Byla to verze s 500GB HDD v klávesnici. Zpočátku jsem s ním byl spokojený, byť těch 10" se ukázalo být až příliš málo. Co stojí za zmíňku je systém uchycení klávesnice a displeje. Bohužel se ukázalo být slabým místem, protože po roce používání, kdy jsem tablet skoro vůbec neodpojoval napřed začalo vynechávat propojení obou částí. Displej se v klávesnici dost vyklal, ale přišlo mi, že to tak bylo už od začátku. Asi 5 dní po vypršení roční záruky přestala klávesnice s displejem komunikovat úplně.

Díky tomu jsem přišel jak o úložiště, tak klávesnici a jediný volný USB konektor. Na tabletu je totiž jen microUSB, které se používá k nabíjení.

Zbyl mi tedy jen tablet a u něj prozměnu došlo k promáčknutí tlačítka pro zapnutí, takže nefunguje 100% a má podivný stisk.

Po této zkušenosti a spoustě komentářů u jiného notebooku Asus, kde prozměnu praskají klouby mezi displejem se nemůžu zbavit dojmu, že Asus má nekvalitní zpracování, byť na pohled jeho notebooky vypadají pěkně.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.