CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Autokamera DOD LS460W s GPS: Ideální společník na cesty

Ak mate tuto kameru u seba, prosim pozrite sa na jednu funkciu. Ak ma pamat neklame, tak by kamera mala nahravanie zapinat a zastavovat aj pomocou gsenzora. Nahravanie spustit pri pohnuti vozidla a vypnutie pri zastaveni + nejaka casova rezerva.

Nemam ani jednu kameru od tohto vyrobcu, ale videl som na autoalone u nich zaznam z nocnej jazdy. A to je ich najvacsi bonus Lepsi zaznam som este nevidel z autokamery.

+1
-67
-1
Je komentář přínosný?

Nevie niekto o nejakej malej kamerke s GPS, ...? uz dlhsie hladam nejaku co by sa vosla za spetak aby nezavadzala a nebolo ju tak vidiet. display mi nechyba. mam jednu co sa mi tam vojde ale nie je HD tak ten obraz nie je az takdy dobry.

ked dam daku velku tak zavadzia a nemozem ju tam nechat cely cas lebo by sa niekto nasiel kto by ju ukradol

+1
-59
-1
Je komentář přínosný?

pozri sa na stranky dod -tu. Neviem ci ma malu kamerku,ale maju mat mat v ponuke spatne zrkadlo so zabudovanou kamerou. Inac neviem, ci tie malinke kamery maju pouzitelny obraz, lebo co som videl realne zaznami tak to bola bieda aj pri HD kamerach.

napr. http://www.dod-tec.sk/dod-rx7w-kamera-v-spatnom-zrkadle-s-gps-modulom

+1
-64
-1
Je komentář přínosný?

parametry jsou super, ale neni to moc prakticke. Osobne kameru v aute mam a dlouho jsem hledal nez jsem si nejakou poridil. Pro me bylo hlavne dulezite, aby se dala kamerka namontovat na pevno a zaroven nebyla lakadlem pro zlodeje. Ono pokazde sundavat a nandavat kameru na okno je peknej opruz a kolikrat se na to clovek i vykasle, ale zakon schvalnosti zajisti toy ze se zrovna neco stane, kdyz ji akorat mate dole. Prvni kamerku jsem mel za zrcatkem. Ale nebyl to dobry napad, rozflakali okno u spolujzde a kamera papa. Ted mam kameru schovanou pod stinitkem a neni vubec videt. Bohuzel tuhle kamerku bych asi nikde neschoval, protoze jeji rozmery jsou gignaticke. Proc sakra nedelaji kamerky s odjimatelnym objektivem? Me tyhle kamerky pripadaji neprakticke.
EDIT: Tak už nějaké jsou
http://www.eshop-yachtmeni.cz/products/kamera-do-auta-lcd-dualni-dvr-219/

+1
-59
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je super, přesně tohle jsem hledal. K používání kamery jsem měl stejný přístup, buď ji tam budu nechávat a za chvíli zmizí i s bočním oknem nebo ji budu zapojovat a nebudu to dělat vždy.
Už jsem měl vybraný i model, kde se dá dokoupit prodlužka na objektiv, ale to řešení mě moc nepřesvědčilo. Tohle je mnohem lepší...

+1
+62
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozrejme, ze to existuje a prave rikam, v tehle cenove relaci by me ani ve snu nenapadlo, ze to bude takova velka obskurni krava .... to je uplny vysmech .... kdyby stala 2 litry, tak sice zakroutim hlavou nad nekvalitou zaznamu, ale necha me to klidnym .....
Za par kacek se da koupit celkem kvalitni sirokouhla parkovaci kamera, co je malinka a ma SVIDEO vystup ... pak koupit jen SVIDEO nahravaci modul a bohate to staci. Proste zarizeni, co si muze kdyztak clovek vyrobit sam doma za zlomek ceny tohoto abominejsnu ....

+1
-64
-1
Je komentář přínosný?

Taky hledam, vhodnou kameru, a proto be me zajimal ten typ kamery "pod stinitkem".

Diky predem

+1
-58
-1
Je komentář přínosný?

Si delate prdel ne? Jako nedocetl jsem to, ale jen jsem se podival na testovaci video a hned vidim, ze chybi to nejdulezitejsi ... nocni video.
Divam se na to video, silene nekvalitni, coz patrne nebude jenom kompresi youtube, ale mizernou kompresi primo v kamere (TYPICKE!). Navic celkem jasne, ze nejde o 1080, ale jen 720 snimac s interpolaci (aspon, ze tam neni jen snimac 320x200, ktery je v 99% HD nebo dokonce FHD autokamer - OMFG!).
Kdyz se v prvnim odstavci psalo draha ... tak jsem si rikal neco kolem dvou litru ... divam se na heureku a od 5ti ..... divam se lip a to jen nejaky shit na aukru, ona stoji sedm a pul tycek!!! Za to koupim klasickou RELATIVNE VELMI KVALITNI FHD videokameru (mozna i s GPS) a nejspis se vejdu i do ceny sirokouhle predsadky. A ne takovyhle nekvalitni zmrd .....
Za sedm a pul litru by to muselo mit PERFEKTNI, SPICKOVY obraz a to nejen ve dne, ale i v noci .... a hlavne "odnimatelnou" optiku, kdy se malicky opticky snimac s nezbytnou elektronikou prilepi nekde NEVIDITELNE na sklo a dratem se vede do hlavni jednotky, ktera v priblizne 100% (krome prvotniho nastaveni) neni vubec potreba a muze byt bud na nejakem miste, kde nezavazi nebo kvuli zlodejum permanentne skryta treba v odkladaci prihradce ....
Me fascinuje, ze nekdo dokaze vyrobit takovy paskvil, co se musi kvuli zlodejum furt sundavat a kdyz tam je, tak zabira pulku okna! Od autokamery od tri litru ocekavam, ze na skle bude jen snimac o rozmerech max 1cm a zbytek bude nekde schovany, aby neprekazel!
Nevadi mi to u me kamery za 4 kila z ciny ...... ktera ma mimochodem velmi podobne priserny obraz, akorat je mnohem skladnejsi ..... dal bych oceneni "deep in shit":)

+1
-61
-1
Je komentář přínosný?

Na YTB je plno videí z noci, třeba zde: http://www.youtube.com/watch?v=e2DKJu_TDg8
Přijde mi to hodně fajn, i když ty peníze jsou fakt řacha. Na druhou stranu tenhle konkrétní DOD nasbíral dost chvály a ocenění i jinde, takže to vážně takový shit asi nebude, jak píšeš. Přepnul sis kolečkem na YTB na 1080? :)
Možná by nebylo špatné redakce sem dát originální videa, bez úprav a kompresí YTB. Chápu ale, že to nebude asi zrovna velikostně nejmenší soubor. Ale zase pro nás všetečky by to bylo fajné...

EDIT: tady jsem našel nějaké originály na ulož.to.
http://uloz.to/x8DakFDp/ls460w-orig-noc-mov
http://uloz.to/xeceDncE/ls460w-orig-slunecno-mov
http://uloz.to/xw2gNp2G/ls460w-orig-destivo-mov

+1
-64
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, ze sem dal 1080:) Ale jak rikam, muze to mit klidne (rekneme) standardne kvalitni vystup nebo klidne i perfektni, ale to, ze to nema opticky clen oddelitelny od zbytku tela, aby to nezavazelo, tak to je proste neomluvitelne u kamery polovicni ceny .... ja mam cinskou kameru za 4 kila i s 8GB SD kartou, ktere se da aspon sklopit displej, takze to nezabira takoveho mista .... jak rikam, tohle neni kamera do auta, tecka, k cemu mi je stale viditelny displej, kdyz ten se da vyuzit jen jednou, kdyz se ta kamera instaluje ...... pokud tohle nema nejaky drzak (fakt jsem zbytek necetl), kde se kamera vyloupne, tak se tam ten displej hodi, protoze pred kazdou jizdou clovek stravi 5 minut pozicovanim:o) Jako ale at je to jak chce, i telefon za dva litry s drzakem bude daleko lepsi volba .... nez jsem mel kameru, tak jsem pouzival smartphone, ale byla to otrava ho davat pred kazdou jizdou do drzaku, ale zas je pravda, ze na to clovek nezapominal to sundat, protoze pak nemel telefon ..... tohle clovek zapomene a jak na potvoru mu to nejaky dement slohne, vymlati sklo (idealne predni:o), aby to za flasku rumu dal do zastavarny. Rikam, muze to mit spickovy cip, displej, kompresi .... ale pro svoji primarni funkci je to k hovnu .... to je presne jak se dneska vyrabi ..... nekdo to splaca, vyrobi se toho milion kusu ....... a az pak se nekdo na ten vyrobek skutecne podiva:)

+1
+47
-1
Je komentář přínosný?

Nic proti placené recenzi, ale nějak mi nesedějí tyhle dvě věty :)
"Jako tip na recenzi dorazila od jednoho našeho čtenáře kamera do auta LS460W od značky DOD. A musíme uznat, že jsme za tento tip moc rádi."
vs
"Za zapůjčení produktu DOD LS460W pro účely testování děkujeme společnosti DOD-TEC.org"

čtenář byl shodou okolností z DOD ? ;)

+1
-71
-1
Je komentář přínosný?

Já to chápu tak, že čtenář dal tip na zařízení, který by ho zajímalo (třeba i koupit, ale než se vydá z takových peněz, tak ať to za něj někdo vyzkouší). A redakce si jej půjčila u oficiálního distributora. To dává smysl, ne?! Pokud vím, čistě placené recenze tady mají na konci reklamní proužek, jako článek o sluchátkách ze včerejška. Poděkování je forma slušnosti, každá recenze na DIITu to má přeci taky.

+1
+62
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.