CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Avast již nebude podporovat Windows XP a Vista

No on awast je to poslední na co by člověk u antiviru vsadil. V práci je koupená multilicenca a polovička havěti přes to klidně projde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš bych osobně viděl problém u Avastu, že už nespadá do sekce antivir, ale jen vir.
S tím, co dělá za bordle v systému a jak obtěžuje uživatele si už nezadá s lehčími adwary.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To by mě zajímalo, kterými "internety" chodíte, že polovička havěti projde... (řečnická)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsou to třeba počítače na učebně, slouží k běžnému brouzdání na netu. Práci v cad aplikacích a podobně.
Nesmíte hled všechny soudit podle sebe...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak při běžném browsdání po netu jsem zatím nic nechytil ani bez antiviru. Proto se "ptám", kterými kanály je potřeba lézt, aby se něco chytlo i s antivirem. Taky píšu "řečnická", aby to došlo tak nějak každému, že to není úplně vážně míněná otázka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechytil a "nevím o tom že jsem chytil" jsou dva rozdílné pojmy...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

U Avastu úplně jedno, proleze tam cokoli, a pokud uživatel crackuje hry, tak tuplem (jo než zase začnete něco plácat, tak u ostatních antivirů to nikdy není v takové míře, a pirátství nepodporuji, vždy je od něj odrazuji). Avast totiž varuje o blokuje jen věci, které nejsou třeba (expert na falešné poplachy).

Ale upřímně, kašlu na dohady, mne je jasno - peca=zaměstnanec Avastu, který tu anonymně dělá reklamu na "svůj" produkt. Jak trapné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jak jsi vyvodil, že jsem zaměstnanec Avastu, když sám píšu, že stojí za prd... :D
//PS: Za trapné považuji dělat unáhlené (a nesprávné) závěry na základě.... Nevím čeho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"jeden z nejznámějších a nejúčinnějších antivirových programů" - nějak nevidím označení článku jako PR. Navíc za tuhle informaci by si autor měl dát pět facek z každé strany, lhát se nemá.

A jinak to je jen dobrá zpráva, že vyžene tenhle šunt z dalších počítačů. Co mi chodí lidi, že mají pomalý PC/NTB, tak téměř vždy tam mají Avast (nehledě na to, že zde zmíněné stroje s XP/Vista nejsou žádná děla a ten drobek výkonu Avast spolehlivě zabije). Po jeho odinstalaci se počítač tak o polovinu zrychlí, a po vyčištění toho bordelu co tam i přes něj nalezl se většinou dá už normálně používat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná někde v dílně mimo internet. Na internetu tyhle ty PC veteráni poslouží akorát jako zombie v botnetech a slouží jen jako přestupní stanice pro červy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a? Jak to souvisí? Já tu mluvím o Avastu obecně, chodí mi sem stroje se sedmičkami a desítkami na Celeronech a tam to platí stejně, že Avast celý ten PC zabije. Výkonnější stroje zpomalí. Mám tam jen poznámku, že starší stroje s XP už pohřbí tuplem - taky je to v závorce. Ale co bych od někoho kdo tenhle s**t používá čekal. Jo a když tak v příspěvku níže píšete "furt lepší než AVG" - asi netušíte, že AVG patří Avastu a je to vlastně stejnej šrot :-D Není nad to si nadělat do vlastního hnízda. Ani jeden z těhle dnes parodií na antiviry do PC nepatří.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, kde jsi získal dojem, že používám Avasta. Ano vím, že Avast (jako firma) koupil AVG (jako firmu), ale pořád jsou to dva produkty. Setkávám se s nimi u zákazníků a z mých zkušeností, je z hlediska jakési "přívětivosti" k SW třetích stran na tom o něco lépe Avast.
Že oba "mološi" žerou výkon jako prase nepopírám. Na méně než 4jádro bych to neinstaloval. Když už bych to tedy musel instalovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě by stačilo, kdyby Avast podporoval nové OS, jako třeba Windows 10. Zavedení podpory jim trvalo skoro rok od uvedení desítek na trh. S novými aktualizacemi jsou pravidelně nekompatibilní. Na svém stroji už jsem ten xindl vyhodil. Ale furt lepší, než třeba AVG, které je schopné odstavit a zablokovat databázový server a jiné veselé taškařice.
První pokus na supportu je vypnout antivir (libovolný), pak už to jede. Takže vzkaz pro IT - nastavte si "antivir", ať neblokuje databázový server, náš, platným code sign certifikátem podepsaný SW, vybrané porty a komunikaci mezi lokálními PC.
A je prakticky jedno, jestli se jedná o Avast, AVG, Node či jiný, který si teď honem nevybavím. Ale AVG v tomto prasení vede jednoznačně.
Doma jsem všude dal standardní MS Defender a vysvětlil základní pravidla bezpečného styku s internetem (a poštou).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Avast již nebude podporovat Windows XP a Vista"

Nie je to tak dávno čo bol problém zbaviť sa ho na pred-inštalovaných stojoch. A vždy ma pobaví ich známi reklamný slogan "Navenek vypadá jednoduše, ale uvnitř je vskutku rafinovaný"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.