CDR.cz - Vybráno z IT

Avast se dostal do britského indexu FTSE 100

Společnost Avast je jednou z nejvíce rostoucích českých společností a nyní se může pochlubit i zařazením do britského indexu FTSE100. Po Rusku je to druhá společnost z východního bloku, který se do tohoto prestižního žebříčku dostala.

Zdroj: Avast

Avast patří k celosvětově uznávaným společnostem u nás i v zahraničí. Svůj vývoj započala již v roce 1988 a v současné době vychází její program Avast Antivirus ve 45 jazycích. Mimo své pražské sídlo má společnost i svou pobočku, resp. dceřinou společnost, ve Velké Británii.

Právě její britská společnost se nyní dostala do indexu FTSE 100 (Financial Times Stock Exchange 100), který zahrnuje sto společností s nejvyšší tržní kapitalizací se sídlem ve Velké Británii obchodující na londýnské burze. Generální ředitel Avastu, Ondřej Vlček, prohlásil: „Už dva roky po vstupu na londýnskou burzu jsme se stali součástí indexu FTSE 100, který je jedním z nejprestižnějších na světě, a to je pro nás velká čest. Máme z toho radost i proto, že Avast je první firma ze zemí východního bloku (s výjimkou Ruska) v tomto indexu.“

Zdroj: Seznam

Avast se hned po svém vstupu na londýnskou burzu v roce 2018 ocitl v žebříčku FTSE 250. Je celkem logické, že tento krok je pro Avast velice důležitý a zásadní. Avastu se však nedaří jen na londýnské burze, ale i na naší domácí. Minulý týden se totiž mohla společnost Avast pochlubit nejvíce rostoucími akciemi vůbec.

Podle Vlčka se Avast transformoval během posledních třiceti let z jakéhosi vizionářského startupu na globálního lídra v oblasti kybernetické bezpečnosti, který ochraňuje 435 milionů uživatelů po celém světě. Ambice Avastu zde jistě nekončí a lze očekávat, že společnost podnikne další kroky k ještě většímu růstu.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Avast se dostal do britského indexu FTSE 100

Středa, 24 Červen 2020 - 11:23 | DRK | Nj. rusko není stát to je přece obchodí...
Úterý, 23 Červen 2020 - 23:17 | Hirogen | Právě proto.
Úterý, 23 Červen 2020 - 17:30 | Gaunter | Ešte pred pár mesiacmi to bola firma ktorá...
Úterý, 23 Červen 2020 - 17:12 | CyberAngel | "Po Rusku je to druhá společnost z...

Zobrazit diskusi