CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k AVG nově může prodávat data uživatelů včetně historie webu, co z toho plyne?

Můj příští antivir nebude žádný. Stejně to nikdy nic nechytilo, zatímco počítač to brzdí. Avast - za dobu mého předplatného (nepoužívám free verzi) se ze zabezpečení stala platforma pro otravování uživatele nevypnutelnými otravnými reklamními popupy. AVG koukám není o nic lepší a nejiné to už bude beztak i jinde.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mě Avast občas něco odchytne i když je Free. Co mám zkušenosti cca 10 let zpátky kdo používal Internet Explorer tak měl několika násobně víc virů (100 nakažených souboru 5 různých virů cca za 2 roky používání IE) v PC než uživatel s Mozilla.
Ano on Antivir je celkem neúčinný na Malware Spyware a podobné škodlivé programy. Bohužel na to je určen jiný druh aplikací a nebo placené verze antivirů, které takové škodlivé programy nemusí detekovat ale free program naopak škodlivý software najde bez potíží (většinou se musí platit za odstranění).

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

AVG je podle mně naprosto nepoužitelný. Máme ho ve firmě co pamatuji, tzn. minimálně 7 let.
Za tu dobu neodchytil žádnou hrozbu. Cryptoviry a další věci vždy prošly bez povšimnutí. Naposledny prošel cryptovir asi před měsícem jednomu uživateli na poboče a byla z toho hromadná obnova dat, protože zrovna tento uživatel měl přístup k dosti datům - byl šéfík terminálu, jako bonus měl důležitý data v PC a né na serveru. Smolík. Za dešifrování chtěli zaplatit v bitcoinech asi 15 000,- s tím, že to ve finále spíše vypadalo na 2x 15 000,-

Zato co bezpečně AVG posílalo do kytek byl Novell klient (i když jeho adresář byl na whitelistu), stejně tak náš IS a při skenu chytal tak soubory, že programy v PC padaly, protože držel soubory a nepustil k nim nic. Proto se udělala skenovací středa, kdy uživatelé musí nechat zaplé PC, aby byly přes noc pomocí AVG proskenovány.

A proč máme AVG? Protože je nejlevnější, podleze vždy všechny cen. nabídky. Oproti třeba NOD32 je levnější o 2/3 !!! A na to samozřejmě šéfíci slyší.
Ale já už toho s kolegy mám dost. V roce 2016 končí předplatné a buď se nasadí něco jiného, nebo kašlat na to. Lepší nic, než něco, co nic nechytí, PC zpomalý o 50% a ještě sere běžné programy a maže jim exe.

Jsou dvě věci, co jsou na AVG ok, cena a management konzole. To, co s mgmt předvádí NOD32 je fakt tragedie (máme NOD32 v jedné dceřince, starší verze ok, ale ta novota, co přibyla, to je k pláči - na stanicích musí být agent + antivir, to by bylo ještě ok, ale komunikace s agentem běží přes netbios, nebo jakým způsobem se snaží názvy PC překládat, IP zadat nejde. Mno a v dceřince jeden admin pojmenoval PC s diakritikou a NOD má vážný problém, nejde překlad, nejde komunikace, nejde komunikace, nejde hromadná správa. Další věcí je, že totálně oddělali lokální distribuční update server, nyní je to řešeno tak, že si člověk musí rozjet na serveru kešující proxynu, která pak funguje jako update server pro klienty). Jediný bonus té konzole je, že to umí jet na linuchu, ale zrovna v té pobočce to nevyužiju.

V další dceřince máme nasazen Avast. Máme tam nasazenou verzi Endpoint Protection Plus a hafo věcí jsme museli stejně povypínat, protože sahání do https, smtps, imaps apod. je fakt prasárna největší, co totálně zabíjí komunikaci, občas tuhle outlook apod.. Z celého super balíku tak vychází, že je lepší pořídit jen verzi Endpoint Protection, bez všech těch humusáren.

Dále jsem řešil další věc. Škola, kde měli stanice v AD, na stanicích měli Avast ve verzi čistého antiviru pro domácnosti (ano, pro domácnosti, takže žádná centrální správa). Vtip byl v tom, že na stanicích nefungoval překlad proti DNS, co byl na stanicích nastaven (IP AD serveru). Místo aby to přeložilo IP serveru, tak to překládalo public IP. Jasně, dělal to antivir. Sahal do dns komunikace a vracel jiné záznamy. Vtip byl v tom, že to byla jen Antivir edice, nebyl to suite, tak jsem usoudil, že to nebude antivirem. Ono ejhle, tyhle sračky už cpou i do těch nižších, méně vybavených, edic.

Pro mně začínají být antiviry spíše přítěží, než pomocí. PC to výkonově sejme, sere se to do komunikace, do běhu aplikací a když přijde nějaká sračka z netu, tak to pustí. K čemu to pak je? Asi jen pro dobrý pocit uživatelů a managementu :-/.

Zdar Max

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Léta jsem se zabýval antivirovou ochranou a AVG byl odjakživa nejhorší antivir. Odvirovával jsem spoustu systémů a AVG bylo na 90% z nich.

Je to jen placebo.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Mám roční zkušenost s Avastem a teď nově nasazuju ESET. Avast po povypínání cloudových funkcí fungoval bezvadně, jen na pracovní stanice jsem ho nemohl dát, protože kolidoval s jednou, ale důležitou funkcí Autodesk Inventoru. Remote fungoval normálně, nijak zvlášť jsem ho ale nevyužíval.
ESET jsem zatím nasadil na cca 60ti PC. Remote administrátora jsem musel instalovat nadvakrát, protože první stažená verze měla zásadní chybu v Rogue detector, který si za pár dní schrupnul klidně 16GB RAM. Chvíly trvalo než jsem na to přišel. Nová verze už byla v pořádku. Mám ale další problém, který teprve prošetřuji. Po instalaci ESETu mi tu spontánně a nárazově vytuhávají zatím 3 stroje. Ty stroje to za poslední 4 roky nikdy neudělali, teď prostě z ničeho nic zamrznou. Tragédie je, že jeden z nich je i server s ESET file security.
No a pak si vyber, že.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Ještě k tomu Avastu. Nevím jak u domácí placené verze, ale v Endpoint protection určitě žádné reklamy a popupy nevyskakovaly, nebo jsem to vypnul a už si to nepamatuju. :)
U domácí placené verze jsem si zatím ničeho nevšiml, ale používám ji krátce a je možné že když jsem procházel nastavení, tak to tam šlo taky někde vypnout.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy jsem si nevšiml, že by to šlo v nastavení vypnout a prolézal jsem ho víckrát. Spíš máte asi štěstí, není to zas tak často, ale semtam to otravuje častěji, v poslední době to byly hlášky hlavně typu "Vaše PC je pomalé, dokupte si náš placený Avast cleaner, který vám smaže zbytečné soubory, což vám ho báječně zrychlí", na takové lživé hlášky nepotřebuju kupovat antivirus, to si zdarma můžu nainstalovat nějaký malware.
Pokud to nevypnete, což naštěstí jde, když o tom víte, ty šmírovací funkce tam dostanete bohatě, dokonce i do HTTPS komunikace se nacpe MITM, takže přijdete o veškeré certifikáty a místo těch originálních, ze zeleným zámečkem tam máte generované od Avastu, DNS vám to bez varování taky přesměruje na jejich (i když nepoužíváte žádnou nakaženou) apod., takže tyhlety věci jsou dnes bohužel realita všude, nejen u AVG.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Tak jo, Avast je také nahovno. Cryptovir se dnes projevil i na PC, kde běží aktuální Avast (aneb my o vlku a vlk za dveřmi).

----------
FUCKEDLIST.txt
email me if you want your files back:

file1@openmailbox.org

or

file1@inbox.lv

(add these emails to your whitelist
or check your junk/spam folder)
----------

Mno, zas tak klidný večer to asi nebude.

Zdar Max

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

hmm zrovna jsem se chtel teptat jak je na tom s cryptoviry avast pac nam pres AVG taky zlikvidoval vsechna data ve spolecnem adresari NASu tak nic no

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Beru zpět, na tom PC bylo nakonec také AVG (omylem).
Zdar Max

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Advanced Virus Generator...

nemám ho rád. kolegové ho používají v práci a furt si stěžují na pomalé odezvy počítačů. kdysi dávno mi náš admin nainstaloval nějakou superverzi AVG a totálně mi to zpomalilo Outlook, mail se otvíral 2 minuty. řekl jsem NE, AVG letělo do koše, nainstaloval si MSSE a nemám problém. jednou za čas pro zichr projedu PC Eset Online skenerem a zatím jsem nic nechytil.
na domácím PC mám Defendera, jednou za čas kontrola Esetem a zatím taky čisto...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Všichni , co tady brečíte nad AVG+Avastem+NODem, prubněte PandaFreeClound, a třeba zjistíte , že ještě jsou firmy co fakt dělaj antivirus kterej nezdržuje a je schopnej smazat exáč pod rukama, co rozbaluje při spuštění pytel dalšich breberek. Zatím jsem nenašel lepší soft.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

AVG už léta není antivir, ale spíše malware. A to mluvím o placené verzi. Dřív to býval slušný antivir. Poslední dva tři roky je to ale velká bída s nouzí.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Jak si vede windows defender u vás?

dělám v menší IT firmě, a ted mi došlo že ač jsme kdysi používali nějaké komerční antiviry, tak po přechodu na win8 na všech ntb jede už jen výhradně vestavěný Windows Defender. A co vím tak nikdo neměl žádný problém se zavirováním, a to si nemyslím že se ntb používají výhradně jen na business věci, protože většina konzultantů si je bere domů, na služebky atd. Občas sice zahlédnu u ostatních v browseru nějakej toolbar addon (co asi zapomněli zakázat při instalaci nějakého softů), ale opravdovej vir jsem nepotkal už roky...
Náhoda/štěstí? Nevím, ale ten defender na mne působí jako celkem dostačující.. Občas něco zahlásí a blokne (hlavně když připojím nějaké starší disky s warezem apod), aktualizuje se, a jinak o něm nevím a ntb mi také šlape bez pozorovatelného zpomalování..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Aha ... stará diskuze

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.