CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Balancování mezi ochranou dětí a cenzurou v AR/VR: Inovace pod tlakem

V tomto přijde revoluce, až to někdo úspěště spojí s dnes už dost populárními AI přítelkyněmi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, ochranou dětí to vždycky začíná...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by je skutečně zajímala ochrana dětí, tak by v první řadě zakázali LGBTQ+ včetně veškeré genderové propagandy. A hned potom by taky měl být zakázán Islám, viz. nedávná střelba v Mnichově na izraelský konzulát.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Toho Islámu se musím zastat. Chyba není v náboženství. Chyba je v lidech, kteří si to náboženství vykládají po svém. Křesťané mají taky za povinnost "přivádět zbloudilé ovečky k jejich pastýři". A co z toho vzniklo? Násilné šíření víry křížovými výpravami.
Jinými slovy, když někdo bude chtít páchat zlo, tak si záminku vždycky najde. To není chyba těch záminek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak si precti koran a zkus pak blabolit o tom, jak to kdo vyklada. Je to plne nasili. Novy zakona ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víte co, pane Hugo, udělejte si někdy výlet muslimské země a zkuste přesvědčit pár místních, že by se měli vzdát práva šaria. Nezapomeňte ale předem sepsat závěť.

Bez práva šaria není islám islámem. Z toho plyne, že chyba je v islámu.

Na toto téma existuje i rozsudek ESLP.

„Evropský soud ve Štrasburku sdílí analýzu, kterou provedla komora prvního stupně ohledně neslučitelnosti práva šaría se základními principy demokracie, jak vyplývají z Evropské úmluvy o lidských právech. Islámské právo je neslučitelné s demokracií a lidskými právy.“

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Oh, vy si myslíte, že jsem zastánce islámu? To ne. Mě muslimové nezajímají. Jsem jen nevěřící (ve vztahu k jakémukoliv náboženství včetně křesťanství) s jistým nadhledem. Což mi dává jistou dávku tolerantnosti.
Když budu chudý, bez vzdělání, rodina bude trpět hladem, mám dvě možnosti. Buď z toho obviním společenský systém, ve kterém žiji, a ten mě potrestá. Nebo z toho obviním všechny ostatní systémy, které nedovolí tomu mému, abych se měl lépe, a budu hrdina. A když položím život za svůj systém, možná ten na oplátku mé rodině trochu přilepší. Jak myslíte, že to funguje v Severní Koreji nebo při náboru Rusů do armády? Že by všichni byli zarytí vyznavači Koránu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm a jak přesně tvorba AI souvisí s ochranou dětí? To co vytvoří je přece virtuální, reálně neexistující věc. Z hlediska ochrany něčí osoby (bez ohledu na to zda je to dítě či dospělý) v podstatě jen stačí, že se nesmí zneužívat fyzická podoba konkrétní osoby a to snad už platí dnes...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.