CDR.cz - Vybráno z IT

Batman: Arkham Knight se odhaluje s prvními informacemi a epickým trailerem

Ve večerních hodinách se naplnily spekulace o ohlášení nového dílu Batmanovské Arkham série, nyní opět zpod rukou vývojářského studia Rocksteady. Bruce Wayne se letos vrací v plné parádě zakončit svůj příběh ve finálním díle. A tentokrát nezapomněl řidičák.

První informace o Batman: Arkham Knight se objevily nejprve na stránkách herních e-shopů a následně i jako téma samotného přebalu dubnového výtisku amerického magazínu Game Informer. Včera vešel došlo k oficiálnímu oznámení společně s vydáním traileru naplněného akcí, nástiny příběhu, ukázkami inovací a monologem Batmanova otce v pozadí. 

V kůži Bruce Wayna alias Batmana se opět vrátíte do komiksového univerza DC s příběhovým odstupem jednoho roku od Arkham City. Do těchto pochmurných vězeňských končin se však vracet už nebudete a místo toho navštívíte staré dobré Gotham City, které v porovnání s předešlým dílem nabídne pětinásobnou rozlohu, bude rozděleno do tří hlavních oblastí a nebude vás trápit načítacími obrazovkami.

Od posledně se Batman také uráčil doplnit nádrž svému Batmobilu, a vy se tak budete moci poprvé v sérii prohánět městskými ulicemi tímto legendárním a ikonickým buldozerem, který smete z cesty vše, co mu přijde pod kola. Pojízdnému vozidlu se také přizpůsobí herní prostředí, které bude výrazně rozšířené pro potřeby jízdy. Samozřejmě nebude toto auto složit pouze k transportním účelům, ale stane se součástí samotných misí, soubojů a bude doplňovat Batmanovy schopnosti. Batmobile si budete moci nechat na dálku dopravit přímo k nohám a stejně tak snadno z něj být na povel katapultován na bojiště či do oblak. 

Kupodivu se podtitul Arkham Knight nevztahuje na Batmanovu osobu, ale popisuje jeho nemesis, se kterou se hlavní hrdina v tomto novém díle střetne. Magazín Game Informer tohoto záporáka popisuje jako militarizovanou verzi Batmana. Mimo tohoto, prozatím nezveřejněného antagonisty, se můžeme dočkat návratu starých známých tváří jako Penguin, Two Face a Harley Quinn (která předobjednávkám nadělí DLC, v němž se stane hratelnou postavou) a mnoho dalších. Batman: Arkham Knight představuje poslední díl série, po jehož dokončení má Rocksteady v plánu věnovat se jinému projektu.

Tentokrát se nedočkáme multiplayeru. Dle slov herního režiséra Seftona Hilla vývojářské studio vynakládá veškeré úsilí na singleplayerový zážitek a pro multiplayer nejsou časové prostory. Rocksteady je navíc přesvědčeno, že takováto hra se obejde bez elementu více hráčů, a vydavatelství Warner Bros jejich rozhodnutí podporuje od začátku. 

Batman: Arkham Knight já plánováno na 14. října pro PC a next-genové konzole PS4 a Xbox One. Rezignování na cross-gen vysvětlil Sefton Hill následovně: „Určitě si všímáte, že mnoho her kvůli své cross-genové dostupnosti působí oškubaně. Jelikož jsme mohli toto rozhodnutí učinit velice brzy, byli jsme schopní být, co se týče designu, více ambiciózní, a vytvořit tak pravou, nefalšovanou next-gen hru. Zprovoznit hru je snadné, to důležité ale je, co z těchto strojů jste schopní vytáhnout.“ 

Diskuse ke článku Batman: Arkham Knight se odhaluje s prvními informacemi a epickým trailerem

Žádné komentáře.