CDR.cz - Vybráno z IT

Battle Royale zleva, zprava. I Battlefield V ze sebe udělá další PUBG

Obrovský úspěch žánru Battle Royale je tak velký, že i známé a zaběhnuté značky zvažují jejich implementaci. Nedávno jsme informovali, že by se tohoto módu měl dočkat letošní díl Call of Duty. Ani Battlefield ale nehodlá zůstat pozadu.

Není žádné tajemství, že jakmile se ve stejný rok potká vydání série Call of DutyBattlefield dochází k určité soutěživosti a předbíhání, kdo se vytasí s něčím lepším. Letos se to očividně projeví v tom, že obě hry nabídnou velmi oblíbený a hraný Battle Royale, který zpropagovala nejvíce hra PlayerUnknown's Battlegrounds nebo Fortnite. Škoda jen, že tento režim aplikovalo už tolik zajetých značek, že oznámení o dalším propojení může působit jako ohraná písnička. 

Přítomnost Battle Royale není ještě 100% potvrzená, nicméně DICE prý zjišťuje, jak by v rámci mechanismů a podmínek, které hratelnost Battlefieldu nabízí, tento mód fungoval. Myšlenka rozhodně zajímavá, v rámci fungování squadů, které v multiplayeru této série fungují delší dobu, by se nabídlo možná o něco větší taktizování, ale jak a zda vůbec se dočkáme je zatím ve hvězdách. 

Podle všeho by se měl Battlefield V vrátit tématicky do druhé světové války, jelikož loni s tímto zasazením konkurence slavila poměrně solidní úspěch. Na rozdíl od konkurence se ale pravděpodobně Battlefield V nevzdá přítomnosti kampaně po jednoho hráče.

Pevně ale doufáme, že epizodické rozkouskování, které bylo v Battlefield 1, se nevrátí a místo toho dostaneme konzistentní ucelenou příběhovou linku a snad i se zajímavým příběhem. Více informací se snad dočkáme během konference E3, která se pomalu ale jistě blíží.

Tomáš Herodek

Patřil mezi novou vlnu autorů serveru RecenzeHer.eu, kde se z pozice redaktora vypracoval na zástupce šéfredaktora. Od roku 2012 je členem redakce inGamer.cz, nyní spadající pod herní sekci CDR.cz, kde zpočátku působil jako externí redaktor. V červenci 2014 se přesunul na pozici zástupce vedoucího herní rubriky.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Battle Royale zleva, zprava. I Battlefield V ze sebe udělá další PUBG

Žádné komentáře.